Tahincioğlu Başakşehir'de 1.1 milyarlık satış yapacak

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından Başakşehir'de inşa edilen Nidapark Kayaşehir projesinde satışlar başladı. Daire fiyatlarının 453 bin TL'den başladığı projede, 1,1 milyar liralık satış geliri bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Daha çok ofis projeleriyle öne çıkan Tahincoğlu, Başakşehir'de Nidapark Kayaşehir projesine başladı. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşım modeliyle yapılan projede, konut, ofis ve yapılacak olan AVM içindeki mağazalarıyla birlikte toplam 1.233 bağımsız bölüm yer alçak. 4 parselden oluşan proje 'Nidapark Kayaşehir Elmas ve Yakut' ismiyle 2 konut parseli, 'Nidapark Zümrüt' ismiyle 1 adet konut ticari parseli ve içinde bir AVM'nin hizmet vereceği ticari parselden oluşuyor. 1,72 milyar liralık ihale bedeliyle alınan Nidapark Kayaşehir'de daire fiyatları 453 bin TL'den başlıyor. Teslimler ise Haziran 2018 tarihinde yapılacak.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Nidapark Kayaşehir projesine ilişkin bilgi verirken de, projenin 320 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, konut, ofis ve yapılacak olan AVM içindeki mağazalarla birlikte toplam bin 233 bağımsız bölümün bulunacağı projenin 4 parselden oluştuğunu kaydetti. Projeden beklenen toplam satış değerinin 1,1 milyar lira olduğunu belirten Kurum, "Bu gelirin içinde Emlak Konut'un payı ise 407 milyon lira olacak. Tamamlandığında sahip olduğu karma proje yapısıyla bölgeye canlılık getirecek, yatırımcılarına kazandıracak, sakinlerine yüksek standartlı bir yaşam alanı sunacak" dedi.

'Ağustosta 7 aylık satış yaptık'

Darbe girişiminden sonra hayata geçirdikleri satış kampanyasında ağustosta 2 bin 547 adet bağımsız bölüm karşılığı yaklaşık 2 milyar liralık satış gerçekleştirdiklerini, bu rakamın yılın ilk 7 ayına denk geldiğini bildiren Kurum, yıl sonuna kadar uzatılan kampanya ile şirketin 2016 hedeflerine yaklaşacağını ifade etti. Ağustos sonu itibarıyla yaklaşık 5 bin 400 bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdiklerini ve 3 milyar 700 milyar lira ciro elde ettiklerini duyuran Kurum, şu anda 12,5 milyar liraya varan değer ile Türkiye'nin 15'inci firması olduklarını, Türkiye'nin geleceği için bütün güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Alpaslan Çalım da Nidapark Kayaşehir projesine ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Farklı bölümlerden oluşan Nidapark Kayaşehir projesinde her bölümün yerleşimi, mimarisi, yeşil alanı ve sosyal tesisiyle başlı başına bir proje gibi tasarlandı. Nidapark Kayaşehir'de konut olarak tasarlanan Nidapark Kayaşehir Yakut, Nidapark Kayaşehir Zümrüt, Nidapark Kayaşehir Elmas 843 dairesi ile konforlu, keyifli ve rahat bir hayatın kapılarını açıyor. Nidapark Kayaşehir'de yer alan ofis kulesi, 28 cadde dükkanı ve AVM, farklı yatırım fırsatlarını değerlendirme ve bu ihtiyacı karşılayan bir proje olarak öne çıkıyor.

Her biri farklı bir proje gibi tasarlanan konut blokları

Nidapark Kayaşehir projesi üç farklı konut etabı alternatifi sunuyor. 7 bloktan oluşan Nidapark Kayaşehir Yakut'ta 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 470 daire yer alıyor. Projeye özel olarak ayrılan sosyal tesisler, kapalı havuz, fitness, yoga, pilates, genç odası, sinema, buhar odası, hamam ve çocuk oyun alanlarıyla mülk sahiplerine huzurlu bir ortam vad ediyor. Nidapark Kayaşehir Zümrüt 2+1 ve 3+1 olmak üzere 319 daire 3 konut blokunda yer alıyor. Diğer bölümlere göre daha az katlı üç blokta 4+1 ve 5+1 olmak üzere 54 daireden oluşan Nidapark Kayaşehir Elmas'ta, her daireye iki araçlık otopark yeri ayrıldı.

'Darbeye rağmen ciddi talep aldık'

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da şu ana kadar satış ofislerini bin kişinin ziyaret ettiğini, 843 daireden 216'sının satıldığını, daire fiyatlarının 453 bin liradan başladığını ve projenin teslim tarihinin Haziran 2018 olduğunu bildirdi. Tahincioğlu, projeye özel olarak ayrılan sosyal tesisler, kapalı havuz, fitness, yoga, pilates, genç odası, sinema, buhar odası, hamam ve çocuk oyun alanlarıyla mülk sahiplerine huzurlu bir ortam vad edildiğini ifade ederek, projenin darbe girişimine rağmen son 2 ayda ciddi talep gördüğünü söyledi.