Türkiye İMSAD'da bayrak değişimi

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin yeni başkanı Ferdi Erdoğan oldu. Erdoğan iki yıl boyunca görev alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İMSAD’ın (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) 35. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Yönetim kurulunun iki yılda bir seçildiği Türkiye İMSAD’da başkanlık görevine, Kale Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ferdi Erdoğan geldi.

Başkanlık görevini Fethi Hinginar’dan devralan Ferdi Erdoğan, önceki dönemde Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Genel kurulda konuşan Türkiye İMSAD’ın yeni başkanı Ferdi Erdoğan, sektörde kalitenin, rekabet ve istihdam konularının önemine değinerek, Türkiye İMSAD’ın bu konularla ilgili çalışmalarına devam edeceğini kaydetti. Enerji verimliliğinin de çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, sektörün madencilik ve lojistik alanında çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan 'deprem'e dikkat çekti

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve depremin önüne geçilemeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Bu gerçekle yaşamayı öğrenmemiz ve buna uygun yapılar inşa etmemiz gerekiyor” dedi. Akıllı binalar ve akıllı kentlerin kaynakların verimli kullanılması olarak gördüğünü ifade eden Erdoğan, “Dünya hızla kentleşiyor ve kaynakların kullanılmasında sıkıntı var. Özellikle enerji, su ve gıda bu anlamda önde. Akıllı binalarla kaynaklar verimli kullanılabilir. Sektöre bu konuda çok iş düşüyor” diye konuştu.

Sektörde kalitenin, rekabet ve istihdam konularının önemine değinen Erdoğan, Türkiye İMSAD’ın bu konularla ilgili çalışmalarına devam edeceğini kaydetti. Enerji verimliliğinin de çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, sektörün madencilik ve lojistik alanında çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizdi.

Ferdi Erdoğan hakkında:

1955 yılında doğan Ferdi Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaparak Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak eğitimini tamamlayan Erdoğan, 1980 yılında Çanakkale Seramik’te başladığı Kale Grubu iş hayatına 1990’da Marmara Bölge Müdürü olarak Kalemaden’ de devam etti. 1998-2013 yılları arasında Kalekim Genel Müdürlüğü görevini yürüten Erdoğan, 2013 yılından itibaren Kale Yapı ürünleri Grubu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Hinginar'dan tüm üyelere teşekkür 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devreden F. Fethi Hinginar, başkanlık sürecinin kariyer ve yaşantısındaki en önemli iki yıl olduğunu söyledi. Hinginar, “Hayatta ulaştığımız her hedef bir sonraki hedefin ilk basamağı olmalı. Başkanlığım süresinde çok değerli arkadaşlarla, yöneticilerle işbirliği yaptık. Derneğimizin bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm üyelere ve yönetim kurullarına teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye İMSAD 2017-2019 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri:
Ferdi Erdoğan, Kale Yapı Ürünleri Grubu Başkanı
F. Fethi Hinginar, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı
Arif Dündar Yetişener, Fibrobeton Yönetim Kurulu Başkanı
Kenan Aracı, Çuhadaroğlu Genel Müdürü
Oktay Alptekin, Aluform Pekintaş Temsilcisi
Arif Nuri Bulut, İzocam Genel Müdürü
Çetin Tecdelioğlu, Çetin Cıvata Genel Müdürü
Erdem Ertuna, Türk Demirdöküm Yönetim Kurulu Üyesi-CMO
Müfit Ülke, Duravit Genel Müdürü
Tayfun Küçükoğlu, Betek Boya Genel Müdürü
Ebru Şapoğlu, Trakya Cam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı
Nevra Özhatay, Çimsa Genel Müdürü
Bora Tuncer, Schneider Elektrik Türkiye, İran ve Orta Asya Ülke Başkanı
Ercüment Yalçın, Wilo Türkiye Genel Müdürü
Kemal Yıldırım, TİMDER - Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
H. Yener Güreş, TUCSA - Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Buğra Kavuncu, BASF Türk – CEO
Mehmet Nazım Yavuz, ÇATIDER - Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
A. Münir İsker, Tepe Betopan Genel Müdürü

2017-2019 Dönemi Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
Mehmet Tunaman, Saint-Gobain Rigips Genel Müdürü
Ece Ceylan Baba, Seranit Grup Başkan Yardımcısı
Mehmet Ercan Ecemiş, Dekor Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı
Mustafa Tolunay, Prefabrik Yapı Genel Müdürü
Korhan Işıkel, TÜYAK - Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi