81 ilin doğalgaz dağıtım ihalesi tamamlandı

EPDK Başkanı Yılmaz, Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi doğalgaz dağıtım lisansı ihalesiyle birlikte 81 ilin doğalgaz dağıtım ihalelerinin tamamlanmış olduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtımında 81 ili kapsayacak şekilde ihalelerin tamamlandığını kaydetti.

Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi doğalgaz dağıtımı için yapılan lisans ihalesinde en düşük teklifi kilovatsaat başına 0,285 kuruşla Akmercan Limited Şirketi verdi 

Doğalgaz dağıtım lisansı ihalesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Bu konfordan bu illerimizi ve vatandaşlarımızı faydalandırmak ayrıca bir gurur kaynağı. Türkiye'nin özellikle enerji sektörü yatırımcısı açısından önemli olduğunun altını çizmiştim. Şirketler arasındaki mücadelenin de bunun bir delili olduğunu görüyoruz. Bu süreçte düzenlemelerimizin ne kadar kaliteli olduğunu ve daha kaliteli düzenlemelere imza atacağımızı, sektörün iyi yönetildiğinin ve gelecekte de yönetileceğinin delilidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir