ABD'nin haftalık ham petrol stokları arttı

ABD'de haftalık ham petrol stokları 2,3 milyon varil arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre, geçen hafta 2,3 milyon varil (yüzde 0,5) artışla, 485,4 milyon varile ulaştığını açıkladı.

Piyasa beklentisi stokların 2,5 milyon varil azalması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 2,6 milyon varil, düşüş göstermişti.

ABD'de stratejik petrol stokları değişmeyerek, söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı.

Bu dönemde ABD'nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 10 bin varil azalışla 8,79 milyon varile geriledi.

Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 1,1 milyon varil artışla, 8,47 milyon varile ulaştı.

Bu arada, ABD'nin haftalık benzin stokları ise söz konusu haftada 1,3 milyon varil (yüzde 0,6) azalarak, 228,7 milyon varil oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 1,4 milyon varil artış olması yönündeyken, benzin stokları bir önceki hafta 0,5 milyon varil yükselmişti.

Haftalık ham petrol stoklarının artış göstermesinin ardından, küresel piyasalarda petrol fiyatlarında düşüş görüldü.

ABD'de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 53,06 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da 55,02 dolara kadar yükseldi.

Bu konularda ilginizi çekebilir