Enerji yatırımları için acele kamulaştırma kararı alındı

İstanbul, Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta yapılacak enerji yatırımları için bazı taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta tesis edilecek termik santral, hidroelektrik santral (HES) ve rüzgar enerji santrallerinin (RES) yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Söz konusu kamulaştırmalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Silivri ve Çerkezköy sınırları içinde bulunan bazı taşınmazların, termik santral inşası amacıyla Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Ayrıca Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta tesis edilecek termik santral, HES ve RES'lerin yapımı amacıyla bu illere bağlı bazı ilçe ve mahallelerdeki taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Diğer acele kamulaştırma kararları:

- Konya'nın Kulu, Amasya'nın Gümüşhacıköy, Gümüşhane'nin Şiran, İzmir'in Bergama, Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi, Tokat'ın Reşadiye, Yozgat'ın Şefaatli ve Manisa'nın Gölmarmara ilçelerindeki bazı taşınmazlarda doğalgaz boru hattı inşası kapsamında Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (BOTAŞ) tarafından acele kamulaştırılacak.

- Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketine (TEİAŞ) ait enerji iletim hattı projeleri kapsamında; Hatay'ın Samandağ ilçesi, Bursa'nın İnegöl ilçesi, Samsun'un Terme ilçesi ile Karaman ve Mersin'de bazı taşınmazların TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

- Çankırı'da ilan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı sınırları içinde yer alan Karatekin ve Mimar Sinan mahallelerindeki bazı taşınmazların Çankırı Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

- Trabzon'un Yomra ilçesi Gürsel ve Sancak mahallelerindeki kimi taşınmazların Kent Meydan Projesi kapsamında Yomra Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı.

- Develi Ovası Sol Sahil Sulamaları inşası için Kayseri'nin Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde bazı taşınmazların Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir