EPDK'dan tarife değişikliği

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca Akpet Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin depolama tarifesinde değişikliğe gidildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Kurul kararına göre, Akpet Akaryakıt Dağıtım AŞ'nin Kocaeli'ndeki, İzmit Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisinde uygulanacak günlük depolama hizmet bedeli, benzin ve motorin türleri için metreküp başına, fuel oil türleri için ton başına 0.525 lira olarak belirlendi.

Hizmet başına alınacak teslim alma veya teslim etme hizmet bedelleri ise benzin ve motorin türleri için metreküp başına, fuel oil türleri için de ton başına 7.35 lira olarak tespit edildi.

Depolama veya teslim alma ve etme hizmet bedellerinde, benzin ve motorin türlerinde 1096 gün veya daha uzun süreli depolama anlaşması olanlar için yüzde 90.48 indirim uygulanmasına karar verildi.

Rüzgarda önlisans başvuruları 1 yıl daha ertelendi

EPDK nın rüzgar enerjisinde önlisans başvurularının bir yıl daha ertelenmesine ilişkin kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, rüzgar enerjisine dayalı üretim tesisi kurmak amacıyla yapılacak önlisans başvuruları, tam kapasite için 2 - 6 Nisan 2018 tarihlerinde alınacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir