Kilis'te "Petrol" umudu, MTA araştırıyor

Su arıtma tesislerinin depo yapımı için başlatılan temel kazısında çıkan bir tabaka dolayısıyla bölgede petrol ihtimali bulunduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KİLİS - Kilis'te Belediye'nin su arıtma tesislerinin depo yapımı için başlattığı temel kazısında çıkan bir tabaka dolayısıyla bölgede petrol ihtimali bulunduğu bildirildi.
 
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, su arıtma tesislerinin Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde 10 bin tonluk su deposunun temeli için kazı çalışması kapsamında, yaklaşık 12 metre derinliğe inildiğinde asfalt görüntülü bir tabakayla karşılaşıldı.
 
Siyah ve parlak tabakayı fark eden işçiler, çıkarılan bir parçayı çakmakla yaktı. Asfalt görünümlü parçanın alev alıp yanması üzerine durumdan haberdar edilen Belediye Başkanı Abdi Bulut da Maden Teknik Arama (MTA) Doğu Akdeniz Bölge Müdürü Hasan Yıldız'a haber verdi. Kazı yerine giderek incelemelerde bulunduğu belirtilen Yıldız, araştırma için bölgeye uzman bir ekip gönderileceğini bildirdi.
 
Belediye Başkanı Bulut, MTA'dan Kilis'e gönderilecek uzman ekibin çalışma yaparak sonucu değerlendireceğini söyledi.
 
"Petrol" konusunda çok fazla umutlanmamak gerektiğini ifade eden Bulut, "(Kilis'te petrol bulundu) demek için henüz çok erken. MTA'dan gelecek uzman ekibin yapacağı çalışmalar sonunda petrol varsa, ne kadar derinlikte olduğu, rezervi ve maliyetinin karşılanıp karşılanamayacağını öğreneceğiz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah Türkiye ve memleketimiz için hayırlı olur" diye konuştu.
 
Bulut, çalışmalar sırasında bulunan malzemenin petrol olmasa bile "Termik Santralleri"nde kullanılabilecek bir malzeme olabileceğini de kaydetti.