OPEC'in petrol üretimi azaldı

OPEC'in günlük petrol üretimi, mart ayında bir önceki aya göre 153 bin varil azalarak 31 milyon 930 bin varile geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) "Petrol Piyasası Raporu"na göre, martta küresel petrol arzı bir önceki aya göre günlük 226 bin varil azalışla 95 milyon 820 bin varile indi. Küresel petrol arzı aynı ayda 2016'nın mart ayına göre ise günlük 220 bin varil artış gösterdi.

OPEC'in ham petrol üretimi, martta bir önceki aya göre günlük 153 bin varil azalışla 31 milyon 930 bin varil oldu. OPEC'in üretimini düşürmesiyle martta küresel petrol üretimindeki payı yüzde 33,3 oldu.

Martta OPEC içinde ham petrol üretimi en çok Libya'da azalırken, en büyük artış Suudi Arabistan'da yaşandı.

Libya'da günlük üretim martta bir önceki aya göre yaklaşık 61 bin varil düştü. OPEC'in en büyük üreticisi Suudi Arabistan'da ise martta bir önceki aya göre petrol üretimi 41 bin varil artarak 9 milyon 994 bin varile yükseldi. Kartelin ikinci büyük üreticisi Irak ise martta günlük üretimini günlük 8 bin varil düşürdü. Kartel içinde üretimini günlük en çok azaltan Libya'yı, 32 bin varil günlük düşüşle Birleşik Arap Emirlikleri ve yaklaşık 30 bin varille Nijerya izledi.

Rusya'da petrol üretiminde rekor beklentisiRusya'da petrol üretiminde rekor beklentisi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir