Rekabet Kurulu 6 enerji şirketine soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği gerekçesiyle 6 enerji şirketine soruşturma açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rekabet Kurulu bugün yaptığı açıklamada 4045 sayılı Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle 6 enerji şirketine soruşturma açtığını açıkladı.

Açıklamada, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin piyasada çeşitli yasal olmayan eylemlerde bulunduğu gerekçesi ile hakında önaraştırma yapıldığı ve sonucunda  şirketlerin çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı belirtildi.

Buna göre önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeleri, yapılan tespitleri  bugünkü toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak;ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş., GDZ Enerji Yatırımları A.Ş.,  Bereket Enerji Grubu A.Ş.,  Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17- karar verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir