Lojistik dijital teknoloji ile Uberleşiyor

Son aylarda lojistiği Uberleştiren ve adından sıkça söz ettiren TIRPORT, lojistiğin taraflarını mobil telefonlarda buluşturan yenilikçi iş modeliyle, Türkiye’den çıkan ilk milyar dolarlık StartUp olma yolunda ilerliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lojistik sektörü TIRPORT ile 'dijital dönüşüm' çağını yakalıyor. Lojistik firmaları ve kamyoncuları, dijital platformunda buluşturan TIRPORT 'yükCEPte' sloganıyla, sektörü önemli bir 'dijital dönüşüm' fırsatına çağırıyor.

TIRPORT, geliştirdiği dijital teknoloji çözümleriyle, lojistik sektörüne 'Uberleşme' ve çağı yakalama imkanı sunuyor. Son yıllarda 'Uberleşme' (Uberization) kavramı, yoğun olarak karşımıza çıkıyor. Uberleşme, eski geleneksel yapıları hızla mobilize olmaya, konum tabanlı ve gerçek zamanlı bir iş modeline çekiyor. Bu dönüşümü başaranlar, hem milyonlarca kullanıcıya doğrudan ulaşabiliyor, hem de yönetimsel giderlerinde göz ardı edilmeyecek bir kazanç sağlıyor. 

Gençlerde, akıllı telefon kullanım oranı yüzde 93’ü buldu

Yeni nesil iletişim, kendi 'dijital pazaryerlerini' ve bu zengin potansiyelleri keşfedip gerçekleştiren 'StartUp'ları doğurmaya başladı. Ülkemiz bu yeni küresel rüzgarla başarı yakalamaya aday en uygun ülkelerden birisidir. Genç dinamik nüfus, katlanarak artan internet ve akıllı telefon kullanımı, dikkat çeken bir altyapı sağlıyor.

Nitekim son araştırma verilerine göre, dünyada akıllı cep telefonu ve internet kullanımı 'artışında' Türkiye birinci sıradadır. Bu yüksek artış grafiğinde genç nüfusumuzun büyük etkisi vardır. PEW araştırma merkezinin verilerine göre, Türkiye’de 18-34 arası gençlerde akıllı telefon kullanım oranı yüzde 93 olarak veriliyor. Akıllı telefon kullanımı ise 2012 verilerinde yüzde13 iken, 2016’da yüzde 60’lara yaklaşıyor ve katlanarak artmaya devam ediyor.

Sektörde her 10 kamyondan yüzde 9’u şahıslara ait

Türkiye lojistik sektöründe, özmal oranı yüzde 10’un altındadır. Başka bir ifadeyle, firmaların çalıştıkları, her 10 kamyon/TIR’dan 9’u şahıslara aittir. TIRPORT platformunda, özellikle lojistik firmalarının hayati ihtiyacı olan güvenilir ve çalışmaya hazır 'kamyoncu bulma ihtiyacı' çözümlenirken, diğer tarafta da kamyoncuların 'yük bulma ihtiyacı' birkaç tıklamayla, TIRPORT mobil uygulamasında çözüme kavuşuyor. Lojistik firmaları 'kamyoncuyu', kamyoncular 'yükü' dijital olarak buluyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir