Lojistikte dijitalleşme dönemi

Tırport, lojistik firmalarının operasyonlarını gerçek zamanlı ve konum tabanlı izleyerek yönetmeleri için teknolojik altyapı sağlamak için hazır olduklarını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tırport, dijital dünyaya yelken açacak olan lojistik firmaları günlük işlerini, yüzlerce çalışan ve onlarca telefon görüşmesiyle yapmak yerine, laptop veya cep telefonlarından birkaç adımda yönetebilecek. Aynı zamanda kullanılacak dijital platformlar, firmaların ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilecek.

Türkiye'de, nakliyenin yüzde 92’si karayolları ile gerçekleştiriliyor. Bu oran ile Türkiye, karayolu taşımacılığında dünya lideridir ve her gün yaklaşık 900 bin kamyon yük almakta. Ülke geneline yayılan bir operasyonun yönetimi, lojistik firmaları tarafından her gün, olağanüstü bir efor harcanarak yönetilmeye çalışılıyor. Oysa, şu an dünyanın gündeminde olan Uberizasyon Akımı (Hizmetlerin UBER örneğinde olduğu gibi gerçek zamanlı ve lokasyon tabanlı dijitalleşmesi) sayesinde, lojistik sektöründeki iş süreçleri, birkaç adım ile cep telefonları ve bilgisayarlardan yönetilebiliyor.

Lojistik sektörü cebe girdi

Sayıları 2 bini yakın lojistik firmaları, istisnasız her gün, kendi bünyeleri dışındaki binlerce güvenilir şoför ve araca ulaşabilmek ve günlük sevkiyatlarını sorunsuz yönetebilmek için insan üstü bir efor sarf etmektedir. Çünkü, her gün yaklaşık 900 bin kamyonun yük aldığı sektörde, lojistik firmalarındaki "Özmal" adını verdiğimiz kendine ait kamyon sayısı yüzde 10’ların altındadır. Bu nedenle de lojistik firmaları, binlerce bireysel kamyonu (güvenlik araştırmalarından geçmiş ve onaylı) kendi havuzlarında hazır tutmaktadır. Süreci, sıkıntısız yönetmek için de ciddi bir insan kaynağına ve zamana ihtiyaç duyuluyor. Ancak, günümüz Uberizasyon Akımı dönemidir. Tırport’un ortaya koyduğu teknolojiler ile, lojistik operasyonlarının daha hızlı ve etkili yapılmasına olanak sağlanıyor. İş sürecinin her kademesinde, ciddi bir tasarruf göze çarpıyor. Özetle, Tırport’a üye olan kurumsal firmalar (Nakliye/Lojistik Firmaları vb.), artık Tırport CRM & ERP teknolojileriyle, hem kolay, hem de güvenilir bir operasyon yönetimi yapabilecektir. Tüm operasyonlar, kişiselleştirilmiş gösterge panellerinden anlık olarak izlenmektedir.