Nemport Limanı, ZIM Line ile Amerika’ya bağlanacak

ZIM Line 2 Nisan’da ZIM Texas gemisi ile ilk Nemport uğrağını yaparak Ege Bölgesi’ndeki ihracat ve ithalat firmalarına direkt Amerika bağlantısı sağladı. Bundan sonra Nemport Limanı’ndan 19 günde New York, 21 günde Norfolk ve 23 günde Savannah limanlarına ulaşım sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanını 2009 yılında Aliağa’da hizmete açan Nemport, hizmet verdiği hatlar arasına ZIM Line’ı da ekledi. ZIM Line’ın Atlantik servisi 4 bin 250 TEU kapasitesine sahip 7 gemi ile haftalık olarak Nemport Limanı’na uğrayacak.

ZIM Line 2 Nisan’da ZIM Texas gemisi ile ilk Nemport uğrağını yaparak Ege Bölgesi’ndeki ihracat ve ithalat firmalarına direkt Amerika bağlantısı sağladı. Bundan sonra Nemport Limanı’ndan 19 günde New York, 21 günde Norfolk ve 23 günde Savannah limanlarına ulaşım sağlanacak. Nemport’a uğrak yapan ilk ZIM Line gemisi olan Texas, ZIM Line ve Nemport Liman İşletmelerinin yönetici ve çalışanlarının da katıldığı tören ile karşılandı. Törende yaptığı konuşmada Nemport Limanı’nın Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisi için önemine değinen Nemport Yönetim Kurulu Başkanı Cem Heris, limanın ZIM seferlerinin başlamasıyla Türkiye’nin Amerika’ya doğrudan açılan kapısı olacağını vurguladı.

Ro-Ro için ek yatırım planı

Ekim 2009’da Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanı olarak hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Heris, “Kısa sürede güvenilir ve ekonomik taşımacılığın adresi olduk. Uluslararası deniz taşımacılığı alanında söz sahibi hatlar tarafından tercih edilen limanımız, Admiral, Borchard, CMA CGM, CSAV, Contaz, Hapag- Lloyd ve MSC gibi konteyner hatlarının yanı sıra artık ZIM Line’da hizmet vermeye başlıyor. Aliağa Nemrut Körfezi’nde 110 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Limandaki yük çeşitliliğinin artırılabilmesi için Ro-Ro gemilerinin yanaşabileceği ilave tesis yatırımı için de kolları sıvadık. 670 metre uzunluğunda 40 metre genişliğindeki mevcut limana yapılacak yaklaşık 650 metrekarelik rampa ile yılda yaklaşık 100 Ro-Ro gemisinin limana yanaşmasını hedefl iyoruz” dedi.

Nemport Limanı’ndan gördükleri yakın ilgiden memnun olduklarını dile getiren ZIM Türkiye Temsilcisi Belstar Denizcilik Genel Müdürü Josi Çikurel ise, “İşbirliğimizin gerek ZIM için gerekse Nemport için hayırlı olacağını ve uzun yıllar devam edeceğini düşünüyorum. Bu işbirliğinin her iki taraf için de kazançlı olmasını diliyorum. Nemport yönetimi her limanda görmediğimiz bir sıcaklıkla karşıladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.