Tırsan, Almanya'da inovasyon ödülü aldı

Tırsan, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile yarışmada 'Güvenlik' dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Treyler Ar-Ge merkezini kurarak kendi teknolojisini üreten lider üreticilerden Tırsan, 2016 IAA Ticari Araç Fuarı sırasında Almanya'nın Hannover kentinde Avrupa treyler sektörünün en prestijli yarışmasında Trailer Innovation 2017 ödülünü teslim aldı. Türkiye treyler sektöründe ilk kez bir üreticinin bu ödülü aldığı vurgulandı.

Alman Ticari Araç Üreticileri Birliği (VDA) işbirliği ile Avrupa'nın 13 ülkesinin önde gelen 14 ticari araç dergisi tarafından düzenlenen Trailer Innovation 2017 ödülleri, treyler ve üstyapı sektörlerinde benzersiz fikirleri ve yenilikçi ürünleri teşvik etmek üzere veriliyor. Tırsan, kendi Ar-Ge merkezinde geliştirdiği Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile yarışmada 'Güvenlik' dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Ödül, Tırsan tarafından geliştirilen bitüm taşıma operasyonunda güvenlik konseptinin ve konseptin treyler üzerindeki uygulamasının, treyler mühendisliğinin iş güvenliğine sağladığı yenilikçi katkısı dolayısıyla verildi.

23 Eylül tarihinde düzenlenen törende ödülü Tırsan adına Kilit Müşteri Yönetimi Müdürü Mehmet Önen, Hoyer Bitumen Logistik GmbH Filo Müdürü Jean Ziegert ile birlikte aldı. Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri, dünyanın likit madde taşımacılığındaki lider isimlerinden Hoyer'in, Almanya'da bitüm taşımacılığında uzmanlaşmış kuruluşu Hoyer Bitumen Logistik'in talepleri doğrultusunda geliştirilmişti.

'60 yıllık güvenlik sorunu çözüldü'

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Geliştirdiğimiz bu araç, 160 derecenin üzerindeki zift taşımacılığında güvenlik kurallarını yeniden tanımlaması ve 60 yıldır çözülemeyen güvenlik sorununu çözmesi bakımından çok önemli. Türkiye'nin böyle bir güvenlik standardını oluşturması daha da önemli. Ödül, ihracat odaklı büyümemiz için çok büyük bir başarı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir