ALJ Holding 2. el pazarına iddialı giriyor

ALJ Holding, otomotiv sektöründe 65 milyon TL'lik yeni bir yatırıma imza atıyor. Otoshops markasıyla kurumsal ikinci el otomobil pazarına iddialı giriş yapan şirket, yıllık 60 bin satış hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Türkiye'de otomotiv sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekleyen ALJ Holding, Otoshops markasıyla kurumsal ikinci el otomobil alım satımı gerçekleştirecek. ALJ, 65 milyon TL yatırım yaptığı bu alanda birçok ilke de imza atıyor. Otoshops, her marka ve modelde 2 yıla kadar garanti uygulaması, 7 günde değişim gibi fırsatlar sunacak. Kredi, devir tescil, garanti ve sigorta gibi tüm işlemler de tek noktadan tamamlanabilecek.

ALJ Holding, Türkiye’de, Toyota, Lexus, ALJ Finans, DJCool ve DJAuto’nun ardından otomotiv sektöründeki yatırımlarına Otoshops ile devam ediyor. ALJ Holding CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Türkiye, gerek genç nüfusu gerekse de dinamik ekonomisi ile büyük bir ülke. Biz, ALJ olarak Türkiye’de bugüne kadar 300 milyon liralık yatırım yaptık. Otoshops ile de 65 milyon TL’nin üzerinde yeni bir yatırım kararı aldık. Yeni markamız Otoshops ile 2. el otomotiv pazarında kurumsallığın yanında sektörde fark yaratacak, kaliteli ve güvene dayalı çağdaş hizmetler sunacağız” dedi.

Yeni yatırım fırsatlarını araştırıyor

Bozkurt, 1998 yılından bu yana Türkiye’de yatırım yaptıklarını da belirterek, “5 kıtada, 30’dan fazla ülkede 17 bin 500 ‘den fazla çalışanı ile faaliyet gösteren bir yatırımcı olarak, Türkiye’nin ekonomik istikrarı ve gelişimine güveniyoruz. Bu anlayış ile Türkiye’nin ekonomik alanda güçlenmesi için çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu konuda araştırmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz” diye konuştu.

Akla gelen ilk marka olmak istiyor

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan ise Türkiye'de 2. el denildiği zaman akla gelen ilk marka olmayı hedefl ediklerinin altını çizerek şunları şöyledi:

“Günümüzde insanların vakitlerinin gerçekten çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Şimdi gerçekten devir değişiyor. Araçlarını satmak veya yeni 2.el araç almak isteyenler bundan sonra Otoshops’dan çok profesyonel bir hizmet alacaklar. Yenilikçi ürünlerimiz, farklı hizmetleri bir arada sunmamız, tedarik kaynaklarımız ve teknolojiyi kurumsal güvenceyle birleştirmemiz öne çıkan özelliklerimiz. 2.el pazarında sıfır otomobil satışlarının yaklaşık 3 katına otomobil satılıyor. Biz Otoshops markası ile İstanbul Kartal perakende noktamız merkez olmak üzere şu anda 13 noktada toplam 12 yetkili satıcımızla araç almak veya satmak isteyenlere süratle ve titizlikle tek noktadan tüm 2.el hizmetlerini veriyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye genelinde 60 Yetkili Satıcı ile yıllık 60 bin satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Sektörde birçok ilke imza atılacak

Otoshops, satın alınan aracı herhangi bir neden göstermeksizin 7 gün içerisinde geri getiren müşterilerine başka bir araçla değiştirme imkanı tanıyor. Satacağı her araca 2 yıla kadar garanti veriyor. Yol yardım hizmetini de içeren Otoshops Garanti, mekanik parçaların yüzde 90’ını kapsıyor. Her marka ve her model aracı detaylı ekspertize tabi tutuyor ve aynı gün içinde araç sahibine ödemesini gerçekleştiriyor. Otoshops Finans ile 48 ay vadeli özel kredi seçenekleri ile sadece 20 dakikada finansman desteği sağlıyor. Müşterilerine, 12 farklı şirketten aldığı kasko ve trafik sigortası tekliflerini değerlendirerek en uygun seçenekleri sunuyor. Aynı zamanda kasko ve trafik sigortası bedellerini de araç kredisine dahil ederek ödeme kolaylığı sağlıyor. Tüm devir-tescil işlemleri de maksimum 2 saat içerisinde tamamlanarak, araç müşteriye teslim ediliyor.