İnciroğlu Otomotiv, 'Bronz Bayi' ödülünü aldı

Fiat, 2016 yılının performansı ile öne çıkan bayilerini ödüllendirdi. Fiat Kayseri Bayisi İnciroğlu Otomotiv, markanın bu yıl ikinci kez belirlediği 'Yılın Yıldız Bayileri' kapsamında 'Bronz Bayi' ödülünün sahibi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Fiat 2016 yılının performansı ile ilk 3 bayi arasına giren İnciroğlu Kayseri bayisini Bronz Bayi ödülüyle ödüllendirdi.

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç'ın katılımı ile İncirlioğlu Bayisi'nde gerçekleştirilen ödül törenine, İnciroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Vedat İnciroğlu ve İnciroğlu Otomotiv Genel Müdürü Cihat Alagöz ile tüm satış ve servis personeli katıldı.

Fiat, 2016 yılının performansı ile öne çıkan bayilerini ödüllendirdi. Fiat Kayseri Bayisi İnciroğlu Otomotiv, markanın bu yıl ikinci kez belirlediği 'Yılın Yıldız Bayileri' kapsamında 'Bronz Bayi' ödülünün sahibi oldu. En yüksek puanı alan 3 bayiden birisi olma başarısı gösteren İnciroğlu Otomotiv, ödüllerini Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç'tan aldı. Fiat markası 2015 yılında başlattığı “ Yılın Yıldız Bayi'leri ödülleriyle Türkiye'deki tüm bayilerini sergilediği performansa göre ödüllendirdi. Yıldız bayiler müşteri memnuniyeti, pazar payı, satış sonrası hizmetler, kurumsal standartlar gibi kriterler ile belirlendi. Müşteri memnuniyeti, Pazar payı, hizmet kalitesi gibi bir çok kriterde başarı elde eden İnciroğlu Otomotiv, bir önceki yıla göre pazar payı oranını yüzde 21 arttırırken, yüzde 95,4 puan ile bölgenin en iyi müşterisi memnuniyeti skorlarından birini elde etti.

Başarının anahtarının yapılan işi sevmek ve inanmak olduğunu belirten  İnciroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Vedat İnciroğlu, 'Başarının anahtarı inanmak, yaptığınız işi sevmek ve çok çalışmaktan geçiyor. Biz de markamıza inandık, inanarak bu başarıları kazanıyoruz. Hedeflerimizi yüzde 110 gerçekleştirerek, il pazar payımızı yüzde 21 arttırarak, geçen seneye oranla yüzde 30 artış gösterdik. İç süreçlerimizi, marka süreçlerimizi, müşteri memnuniyetimizi, kaliteli hizmet anlayışı ile Türkiye  3.cülüğü ve Bronz Yıldız Bayi Ödülü'nü kazandık diyen İnciroğlu, Çıtayı yükselttik, bu çıtanın altına düşmek yok. Türkiye  birinciliğini yani altın bayi ödülünü almak için çalışacağız” dedi.

Kayseri'nin, Türk otomotiv pazarında başarılı bir şehir olduğunu ifade eden Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, “ 2016 yılının, Fiat, Tofaş ve bunun yanında İnciroğlu Bayisi için başarılı bir yıl olduğunu belirtti. FIAT markası olarak Türkiye genelinde yüzde 11,2'lik bir pazar payı elde ettiklerini ifade eden Eroldu, “Tofaş olarak da Türk ekonomisine çok önemli katkılarda bulunuyoruz. Bugün Türkiye'de 2016 yılında üretilen her 4 arabanın 1 tanesi Tofaş tarafından üretildi. İhraç edilen 4 aracın birisi yine Tofaş tarafından ihraç edildi. 383 bin otomobil üretimi gerçekleştirdik. Bu bugüne kadar Türkiye'de yapılmamış bir rakam. Şu anda Türk otomotiv tarihinde en yüksek üretim gerçekleştiren fabrika ünvanını Tofaş aldı. Her yerde cari açık konuşuluyor ama otomotiv sektörünün 2 milyar dolar cari fazlası var. Bunun 1 milyarını Tofaş gerçekleştiriyor. Türkiye otomotiv sektörünün yarısını tek başına Tofaş gerçekleştiriyor. Dolayısıyla Tofaş markalarıyla, bayileriyle ekonomide çok önemli bir oyuncu” diye vurguladı.

Türkiye'nin geleceği için en önemli şartın üretmek olduğunu dile getiren Eroldu, “Üretmek ve üretip satmak çok önemli. Biz bunu gerçekleştirdik. Çünkü Türkiye pazarında sattığımız araçların yüzde 90'nı yerli araçlarımız. Bizim sattığımız her araba Türk müşterisine, Türk ekonomisine de bir katkı demek. Sadece araç satmıyoruz, Türk ekonomisi için de çalışıyoruz, destek oluyoruz. Fıat markası olarak 5 yıl garanti veriyoruz, ürünlerimizin arkasındayız. Müşterilere değer katmak, onların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede İnciroğlu bayimiz de müşteri memnuniyeti alanında Türkiye'deki bayilerimiz arasında çok yüksek yerlerde” diye belirtti. Eroldu, Otomobil sektörü için 2017 yılının başarılı bir yıl olacağını düşünüyorum. Son dönemde 3 bin yeni istihdam da sağladık. 2017'de de istihdam artışına devam edeceğiz, sektör de devam edecektir. Türkiye'deki üretimi arttırmak ve ekonominin büyümesi için üretim yapmak lazım. Burada en büyük görev de otomotiv sektörüne düşüyor” diye sözlerini sonlandırdı.