Mercedes-Benz premium segmentinin birincisi oldu

Mercedes-Benz, 32 bin 666 adetlik otomobil satışıyla yeni bir rekor kırarak  premium segmentinin birincisi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Üretime başladığı 1968 yılından bu yana toplam 80 bin 481 otobüs ve 232 bin 448 kamyon üreten Mercedes-Benz Türk, 2016 yılında 3 bin 576 adet otobüs ve 4 bin 690 adet kamyon ihraç ederek üretim tesislerinde tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı. Şirket, Hafif Ticari Araç Grubunda ise en yüksek satış rakamına ulaşan ilk 3 marka arasında yerini aldı. Mercedes-Benz Otomobil Grubu, 32 bin 666 satış adediyle rakiplerini geride bırakarak tarihi bir rekora imza attı. 

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün 50. kuruluş yıldönümünü kutladıkları 2017 yılının şirket için çok önemli bir kilometre taşı olacağını belirterek şunları söyledi:

“2016 yılı otomotiv sektörü için zorlu bir yıl oldu; ticari araç sektörü için ise çok daha zorlu geçti. Yıl boyunca ülkemizde yaşanan üzücü gelişmeler, bunların turizme ve dış ticarete etkileri ile kurdaki dalgalanmalar pazarda büyük bir daralmaya neden oldu. Buna rağmen hem şehirlerarası otobüs hem kamyon pazarında geleneksel hale gelen liderliğimizi sürdürmeyi başardık. Hoşdere Otobüs ve Aksaray kamyon fabrikamız yurt içi talebin azalmasına bağlı olarak ihracata hız vererek üretimlerini planlanan seviyelerde devam ettirdi. Otobüs ihracatımız geçen yıla oranla yüzde 8 artarken, kamyon ihracatımız  yüzde 400 oranında yükseldi.
Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz ve bu doğrultuda 50 yıldır yaptığımız gibi yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Bu güvenin bir göstergesi olarak 2016’nın şubat ayında Aksaray kamyon fabrikamız için 113 milyon euroluk yatırım planımızı açıkladık. Böylece 2016 yılı sonu itibarıyla toplam yatırımımız 1 milyar euroyu aştı. Bu yeni yatırımla Aksaray Kamyon Fabrikamızda oluşturacağımız yeni tesisler ve üretime dâhil edeceğimiz yeni makina ve ekipmanlar sayesinde üretim kapasitemizi ikiye katlayacağız ve ihracatımız ciddi bir ivme kazanacak. Yeni yatırımlarımızla üretimde kendi rekorlarımızı kırmayı hedefliyoruz.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan:

“Otomobil satışlarımızla premium segmentinin 1 numaralı markasıyız.”

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Türkiye Direktörü Şükrü Bekdikhan 2016 için “Müşteri memnuniyeti ve büyümeye odaklı, motivasyonu her zaman en üst seviyede olan bayilerimiz, pazarlama ve satış organizasyonumuzla birlikte başarılı bir yıl geçirdik.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“2016 yılında Türkiye’de otomobil pazarı bir önceki yıla göre yüzde 4,3 büyüyerek 756 bin 938 adede ulaştı. Mercedes-Benz olarak ise yılı 32 bin 666 adetlik otomobil satış rakamıyla kapatarak satışlarımızı bir önceki yıla göre yüzde 7,6 oranında artırdık, yeni bir satış rekoruna imza attık ve Premium Segment’in 1 numaralı markası olduk. Müşteri memnuniyeti araştırmalarında da (NCBS) Satış Sonrası Hizmetler alanının 1 numaralı premium markası olarak yerimizi aldık. Bu başarıda bayi ağımızın büyüyen hacimle birlikte gerek yeni lokasyonlara, gerek dijitalleşmeye gerek insan kaynaklarına son 1,5 yılda yapmış olduğu 40 Milyon euronun üzerindeki yatırımlar büyük rol oynadı.

Hedefimiz  mükemmel müşteri deneyimini her alanda gerçekleştirmek oldu ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz. 2017 yılında da lider konumumuzu korumayı hedefliyoruz.”

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Direktörü Tufan Akdeniz:

“2016 yılında yakaladığımız başarıyı 2017’de artırmayı hedefliyoruz”

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araç Pazarlama & Satış Direktörü Tufan Akdeniz ise “Hafif Ticari Araçlar Grubu olarak 2016 yılında 8 bin 69 adetlik hafif ticari araç satışı gerçekleştirdik.

Karşılaştırmalı hafif ticari araç pazarında yerimizi bir basamak yukarı çıkararak en yüksek satış adedine ulaşan ilk 3 marka arasında yerimizi aldık. Öğrenci ve personel taşımacılığının yanı sıra turizm ve şehir içi yolcu taşımacılığında da önemli bir role sahip olan Sprinter aracımızın Türkiye’de 60 bininci  satışını gerçekleştirdik. Bu başarı çizgimizi 2017 yılında artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye hafif ticari araç pazarı, 2015’e kıyasla yüzde 6 oranında küçülme kaydetti ve seneyi 83 yüzde 500 adet ile kapattı. Karşılaştırmalı hafif ticari araç pazarı ise yüzde 10 oranında daralma yaşadı. Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Grubu buna rağmen toplam pazar payını yüzde 0,8 artırarak yüzde 9,7 seviyesine ulaştı. Mercedes-Benz, pazardaki daralmaya karşın 5 bin 84 adet Sprinter, 2 bin 985 adet Vito olmak üzere toplam 8 bin 69 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştirerek başarısını sürdürmeye devam etti.

Motosiklet pazarında Çin hakimiyeti bittiMotosiklet pazarında Çin hakimiyeti bitti