'Otomotiv pazarı yüzde 10 daralacak'

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın 2016 yılını başarılı bir şekilde bitirdiğini belirterek gelecek yıl için otomotiv pazarını yüzde 10'luk bir daralmanın beklediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın 2016 yılını başarılı bir şekilde bitirdiğini söyledi.

Bozkurt, geçen yıl toplamda 52 bin 832 adetlik satış rakamıyla yeni bir rekora imza attıklarını. bu rekor satışlar ile toplam pazarda yüzde 5,4’lük oranla ilk 6 marka içine girdiklerini bildirdi.

Corolla, Hilux ve yılın son çeyreğinde satışa sunulan Toyota C-HR’ın bu başarıda önemli katkısının olduğunu dile getiren Bozkurt, 2017 yılının sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi için ilk çeyreğin önemli ipuçları vereceğini de kaydederek şunları söyledi;

"Pazar yüzde 10 daralır"

“Kurların artışının maliyetlere etkisini göz önüne aldığımızda Ocak ayından itibaren otomobil fiyatlarında artışlar meydana geldi. Bu gelişmeleri dikkate aldığımızda 2017 yılında sektörümüzde bir miktar düşüş olabilir. Eğer kurlarda yüksek dalgalanmalar yaşanmaz ise sektörümüzde gelecek yıl yüzde 10’lar civarında bir daralma olabilir düşüncesini taşıyorum.”

Bozkurt 2017 yılında Toyota’nın yeni modellerin de etkisiyle 60-65 bin bandında toplam satış hedefi bulunduğunu da söyleyerek “Türkiye’de üretilen Toyota C-HR belirlediğimiz bu hedefe büyük katkı yapmaya devam edecektir. 2017 yılında Toyota C-HR modelimiz için 10 bin bandında bir satış hedefimiz vardır. Yine Türkiye’de üretilen Corolla’nın 37 bin civarında bir satış yapmasını bekliyoruz. Hilux başta olmak üzere diğer modellerimizin katkısının yanında ailemize yeni katılacak olan ticari modelimiz Proace’den de çok ümitliyiz” diye konuştu.

Audi 8 milyonuncu quattro modelini ürettiAudi 8 milyonuncu quattro modelini üretti

 

LEXUS, yeni konsepti ile Ankara'daLEXUS, yeni konsepti ile Ankara'da

 

Bu konularda ilginizi çekebilir