Scania Türkiye'yi anahtar ülke olarak görüyor

10 yıllık Ar-Ge süreci sonrası ortaya çıkan yeni nesil araçlarının Türkiye tanıtımında konuşan Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scania'nın Türkiye'yi anahtar ülke olarak gördüğünü söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER

2016'da dünya genelinde kendi satış rekorunu kıran Scania, Türkiye pazarında satışa sunacağı yeni nesil araçlarını İstanbul Park'ta gerçekleştirdiği test sürüşü ile tanıttı. Türkiye'ye gelmeden önce 40 kamyonun kullanıldığı çarpışma testlerini başarı ile geçen ve 10 milyon kilometre yolu başarı ile tamamlayan Scania, bu araçların geliştirilmesi  için yapılan10 yıllık Ar-Ge çalışmalarına ise 2 milyar euro yatırım yaptı.

Tanıtım toplantısında değerlendirmelerde bulunan Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, yeni nesil Scania'ların Türkiye'de önemli bir pazar payına ulaşacağını söyledi. Scania'nin Türkiye pazarına çok önem verdiğini ve bu kapsamda burada bir irtibat ofisi açtığını belirten Eksin, Türkiye'nin kendileri için anahtar ülke olacağını açıkladı. Sürdürülebilirlik ve karlılığın yan yana olması gerektiğine inandıklarını aktaran Eksin, sadece kendi müşterilerinin beklentilerinin değil onların da müşterilerinin beklentilerini hesaplayarak hareket edeceklerini bildirdi.

İki konuya odaklanıyoruz

Artık standart bir araçla iş yapma döneminin sona erdiğini ifade eden Eksin, “Müşterilerimizin karlılıklarının artması için iki temel konuya odaklanıyoruz. Maliyetlerini azaltmak ve gelirlerini arttırmak. Gelirin artması için temel koşul aracın çalışır durumda olması, serviste beklememesi. Scania’nın herkes tarafından bilinen sağlamlığı yanında, yeni teknolojilerimiz, müşteri odaklı hizmetlerimiz ve uzun bakım aralıklarımız ile araçların kesintisiz hizmet sürelerini en üst seviyeye çıkarıyoruz.“ şeklinde konuştu.

Yüzde 5 yakıt tasarrufu

Yeni Scania'larda yakıt tüketimi, güç aktarma organlarındaki geliştirmeler ve aerodinamik çözümler ile yüzde 5 oranında düşüyor. Böylelikle yılda 150 bin km yol kat eden bir araç, yaklaşık 2 bin litrenin üzerinde yakıt ekonomisi sağlıyor.

Sürücülere anlık takip

Scania, araçlarda standart olarak sunulan, uydu takip sistemleri ile sürücüleri takip ediyor. Bu kapsamda  sürücülerin yakıt performanslarına kadar çok sayıda veri araç sahibi tarafından da görülebiliyor. Scania bu uygulamayı şimdilerde Türkiye'de 6 bin aracında uyguluyor.

13 litrelik yüzde 100 SCR yeni motor

Scania yeni araçlarıyla birlikte 13 litre, 500 bg’lik yeni motorunu da piyasaya sürüyor. Yeni motorda Euro 6 emisyon değerleri, yüzde 100 SCR sistemi ile sağlanıyor. Pazarda en geniş motor ürün gamına sahip marka olan Scania’nın, yeni nesil araçlarında, 13 litrelik motor serisi 370 beygir gücünden başlayıp 410, 450 ve 500 beygir gücüne kadar alternatiflerden oluşuyor. 16 litrelik motorların güç seçenekleri ise 520, 580 ve 730 beygir.

Düz zeminli yeni S kabin

Scania mevcut P, G ve yenilenen R kabinlerine, tamamen düz zeminli S serisi kabini de ekliyor. 24 farklı temel kabin modeli müşterilerin tercihine sunuluyor.

Yeni frenleme mesafesi

Geliştirilen fren sistemi ile  daha ileriye doğru konumlandırılan ön aks ve düşük ağırlık merkezi ile 80 km hızdaki 40 tonluk bir aracın durma mesafesi yüzde 5 azalıyor. Scania’nın yeni araçları, yan perde hava yastıklarıyla donatılan ilk ağır ticari araç olma özelliğini taşıyor. Scania, yan perde hava yastıklarıyla devrilme-yuvarlanma tarzındaki kazalarda meydana gelen yaralanmaları yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir