Skoda’nın “kalbi” yenilendi

Skoda, markasıyla özdeşleşen modeli Octavi’ye baştan sona bir çok yenilik getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk ALTUN

PORTO - Skoda, ilk olarak 1996 yılında yollara çıkan ve o günden bu yana elde ettiği başarıyla marka ile özdeşleşmeyi başaran Octavi’yı yeniledi. Makyajın ötesine geçip kapsamlı bir güncelleme gören Octavia’nın iç ve dış tasarımı yeniden gözden geçirildi. Ayrıca araç, teknolojik yeniliklerle donatıldı. Skoda, “markanın kalbi” olarak nitelediği ve Türkiye dahil tüm dünyada en çok satan modeli konumundaki Octavia’nın global basın tanıtımını Portekiz’in Porto şehrinde gerçekleştirdi.

Konfor ve güvenlik ön planda

Bugüne kadar dünya genelinde 5 milyon adetten fazla satılan Skoda Octavia ve Octavia Combi, gerek görsel gerekse de teknolojik olarak kapsamlı bir değişim yaşamış. Bu değişim Octavia’nın bu nesil için son makyajı olacak. Bu versiyonla bir daha makyaj görmeyecek olan Octavia’nın 4’üncü nesli 2 yıl sonra piyasaya çıkacak.

Makyajlı haliyle mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak olan yeni Octavia’nın fiyatı kur ve ÖTV etkisi arındırıldıktan sonra öncekinin yüzde 3 üzerinde olacak. Hacim, teknoloji ve işçiliği ile üst sınıf araçlarla yarışan yeni Octavia, yüksek konfor ve güvenlik donanımları sunarak, orta sınıftaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Yolcular artık sürekli online olacak

Yeni Octavia’da teknolojinin nimetlerinden oldukça yararlanılmış. Octavia ve Octavia Combi’nin iç mekanındaki kapsamlı tasarım değişikliğinin yanında LED teknolojili ışıklandırma sistemi, aracın içinde farklı atmosferler yaratılabilmesi amacıyla 10 değişik renk seçeneği sunuyor.

Yeni Skoda Connect özelliği sayesinde yolcular, artık sürekli “online” kalabilme seçeneğine de kavuşuyor.

Octavia serisinde sunulan ve farklı donanım seviyelerinde satın alınabilen sistem, sürücüye araçla ilgili pek çok bilgiyi, “araç dışındayken” de sunabiliyor. Örneğin camlar ya da kapıların tam olarak kapalı olup olmadıkları. Aracın yakıt seviyesi gibi bilgiler, akıllı telefona indirilebilecek bir uygulama sayesinde sürücüye aktarılabiliyor. Yine aynı yolla aracın sürücüye ne kadar uzaklıkta bulunduğu ya da aracın son park edildiği yer gibi bilgiler de öğrenilebiliyor.

Yenilenen Octavia ve Octavia Combi, Türkiye’de ilk etapta 1,0 TSI 115 PS ve 1,4 TSI 150 PS benzinli ve mevcut modele göre beş beygir güçlenen 1,6 TDI 115 PS dizel motor seçenekleri ve aynı zamanda hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

2 yılda 5 yeni bayilik verecek

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Şenyücel, 2016’yı bir önceki yıla göre yüzde 33 büyüyerek 28 bin 876 adetlik satışla kapattıklarını aktardı. 2017'de yüzde 15-20 seviyelerinde bir pazar daralması öngörüyordüklerini belirten Tolga Şenyücel, “Başta Kodiaq ve yenilenen Octavia gibi çarpıcı yenilikler sergileyeceğimiz araçlarımızla daralan pazar koşullarında öncelikli amacımız 2016 yılında ulaşmış olduğumuz pazar payını muhafaza etmek olacak "dedi. Bunun yanı sıra tamamıyla yenilenen yetkili satıcı ağlarını 2017 başında yeni noktalarla güçlendirdiklerini kaydeden Tolga Şenyücel, Skoda olarak 2018 yılı sonuna kadar beş yeni bayilik daha vereceklerini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir