Türk yıldızlara Paris’te büyük ilgi

Dünya’nın en büyük otomobil fuarlarından Paris Otomobil Fuarı kapılarını açtı. Katılım ve ziyaretçi rekorunun da kırılması beklenen fuarda Türkiye’de üretilen araçlar büyük ilgi gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

PARİS - Otomotiv dünyasının kalbi Avrupa’da yılın en büyük ve en son büyük buluşması Paris Otomobil Fuarı’nda atıyor. 2014 yılında 1.2 milyondan fazla ziyaretçiyi çeken Paris Otomobil Fuarı’nda bu yıl katılım ve ziyaretçi rekorunun da kırılması bekleniyor. Resmi açılışı 1 Ekimde yapılacak fuar 16 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Devler ilk kez katılmıyor

Yaklaşık 150 yeni modelin tanıtıldığı fuarda, Fransız üreticiler Peugeot, Citroen ve Renault kendi evlerinde olmanın avantajını kullanıyor. Standart modeller dışında fuarda, süper spor otomobiller, elektrikli modeller ve büyük SUV’lar da yer alıyor.

Fuara Türkiye imzası

Paris Otomobil Fuarı’nda Türkiye pazarını çok yakından ilgilendiren ve yüksek satış adetlerine ulaşacak çok sayıda model de sergi aldı. Ancak bunlar arasında Türkiye’de üretilen modeller fuarda yoğun ilgi çekti. Toyota Adapazarı fabrikasında üretimi başlayan ülkemizin ilk SUV’u C-HR, dünyada sadece Bursa’da üretilecek Renault Megane Sedan, önümüzdeki ay öncelikle ülkemizde satılmaya başlayacak Honda Civic Sedan Paris’te görücüye çıktı. Renalut Clio ve Hyundai i10 da ziyaretçilerle buluştu.

Türk yıldızlara Paris’te büyük ilgiTürk yıldızlara Paris’te büyük ilgi

 

Civic Sedan görücüye çıktı

Honda Civic’in sadece Türkiye’de üretilecek Sedan versiyonu Paris’te Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. 10. Nesil Civic HB ile aynı anda sergilenen yeni versiyon, 8 Ekim itibarı ile satışa sunulacak.

Egea’da aile tamamlandı

Paris’te Bursa’ fabrikasında üretilen Egea ailesinin en yeni üyesi Station Wagon’u Avrupalı tüketicilerin karşısına ilk kez çıkartan Tofaş, ağırlıklı olarak Avrupa’da satacağı yeni modeliyle Egea ailesini de tamamlamış oldu.

Bursa’dan dünya pazarlarına

Fuarın ev sahiplerinden Renault, Bursa’da üretilen Megane Sedan ve Koleos’un dünya tanıtımını Paris’te gerçekleştirdi. Megane Sedan, ekim sonundan itibaren önce Türkiye’de ardından da dünya pazarlarında satılmaya başlanacak. 200 milyon euro yatırımla geliştirilen ve toplam 500 bin adet üretimi planlanan modelin yüzde 80’lik kısmı dış pazarlara gönderilecek.

İlk yerli SUV fuarda sahne aldı

Türkiye’nin ilk yerli SUV’u unvanı kazanan Toyota C-HR Paris’te ilk kez Avrupalı tüketicilerin karşısına çıktı. C sınıfında mücadele edecek yeni model, Toyota Adapazarı fabrikasının önemli ihraç kalemlerinden olacak.

Paris’te İzmit rüzgarı esti

Hyundai’nin İzmit Fabrikası’nda üretilen i10 modeli Paris’te yeni haliyle ilk kez Avrupa’da sergilendi. Fuarda ayrıca ülkemizde de önemli satış adetlerine ulaşın Hyundai i30’un tümüyle yenilenmiş versiyonu da sergi aldı.