'Ürüne ulaşım daha kolay hale getirilmeli'

Aksigorta’nın Premium Seyahat Sigortası ve Aksigorta Seyahat Sağlık Sigortası adı altında iki ürünü bulunuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Dayoğlu, sigorta penetrasyonunun düşük olduğu ülkemizde her ürün için olduğu gibi bu ürüne ulaşımın da kolay hale getirilmesi ve ürünle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi. 

Aksigorta olarak söz konusu ürünlerinde farklılık yaratabilmek adına yaklaşık 1 yıl önce seyahat sigortasını tek bir SMS ile ulaşılır kıldıklarını belirten Ayhan Dayoğlu, “Bu uygulama sayesinde müşterilerimiz günlük yoğunlukları arasında seyahat sigortasını vakit kaybetmeden kolayca yaptırabiliyorlar. Aksigorta olarak müşterilerimize, sorunsuz ve diledikleri gibi bir tatil geçirmelerini mümkün kılacak Aksigorta Premium Seyahat Sigortası ve Aksigorta Seyahat Sağlık Sigortası ürünlerini sunuyoruz” dedi. 

Söz konusu ürünleri hakkında detay vermesini istediğimiz Ayhan Dayoğlu şunları söyledi: 
“Aksigorta Premium Seyahat Sigortası daha geniş teminatların sunulduğu bir ürün. Bu ürün; bagaj kaybı, bagajın zarar görmesi ve çalınması gibi durumlarda teminat sağlarken; ayrıca son dakikada uçuşun kaçırılması, pasaport bilet kaybı, yurt dışında nakit avans, gecikme nedeniyle aktarma yapılacak uçuşun kaçırılması, hukuki danışmanlık, seyahatin iptali gibi pek çok durumda da sigortalılarımızı güvence altına alıyor. Aksigorta Seyahat Sağlık Sigortası ise sigortalıların yurt dışı seyahatleri sırasında acil hastalık ve/veya kaza sonucu oluşabilecek acil tıbbi yardım masraflarını, poliçelerinde yazan limitler dahilinde teminat altına alıyor. Aksigorta Seyahat Sağlık Sigortası, yurtdışında aniden hastalanma veya yaralanma durumunda; hastane, ameliyat ve tedavi masrafl arı ile ilaç masraflarını 30 bin Euro’ya kadar teminat kapsamına alır. Ayrıca yurtdışında aniden hastalanma veya yaralanma durumunda sigortalının ambulans tarafından en uygun ve yakın tıbbi merkeze transferini sağlar. Ayrıca her iki ürünümüzde de kayak branşında lisans sahibi ve para kazanma amacı olmadan bireysel olarak yapılması halinde ilgili spor nedeniyle oluşacak tedavi giderleri teminat kapsamındadır.” 

Yurtiçi seyahatlere de ürün çıkarılmalı 

Yurtiçi seyahatlerde de tatilciyi koruyan ürünlerin sunulmasının faydalı olacağını düşündüklerinin altını çizen Dayoğlu, “Zorunluluktan ziyade bu tür ürünleri teşvik edici uygulamalar yapmak daha uygun olacaktır. Bu tür ürünler toplumumuzdaki sigorta bilincinin artırılması için de önemli bir katkı sağlayacaktır. Yurtiçi seyahatlere yönelik ürünler için, kullanımının yaygınlaştırılmasına, sigortalıların ihtiyaç halinde avantajlarından yararlanabilmesine, kötü niyetli tazminat taleplerine karşı güvenli ve iyi işleyen süreçlerin oluşturulmasına ve düzenlenmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir