Ergo Türkiye, 2015'te acente sayısını bin 500'e çıkaracak

Ergo Türkiye İcra Kurulu Üyesi Türe, "Ergo Türkiye olarak müşteri sayısı bakımından bu yıl yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme öngörüyoruz. Pazar payımız ise yüzde 3'ün üzerinde" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Geçtiğimiz yıl bin 350 olan acente sayısını bu yıl sonunda bin 400'e çıkaracak olan Ergo Türkiye'nin 2015 hedefi ise 100 yeni acente ile bin 500'e ulaşmak. 

Ergo Türkiye, yeni iş stratejisi kapsamında 2014 yılında gerçekleştirilen çalışmaları ve sigorta sektöründeki gelişmeleri Bursa'da düzenlenen toplantıyla basın mensuplarıyla paylaştı. Ergo Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, stratejilerini, Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketlerinden biri olma hedefleri doğrultusunda acentelere ve müşterilere odaklanmak, gelişmiş risk değerlendire yetkinliğini güçlendirmek ve operasyonel mükemmeliyet olmak üzere üç ana başlıkta belirlediklerini söyledi. Bu hedef doğrultusunda hız kesmeden çalışmalarına devam ettiklerini belirten Türe, "Acente odaklı bir şirket olmayı hedefliyoruz. 2014 yılı sonunda acente sayımız bin 400'e çıkacak. Bu rakam geçtiğimiz yıl bin 350'ydi. 2015 hedefimiz ise 100 yeni acente ile bin 500'e ulaşmak. Ergo Türkiye olarak müşteri sayısı bakımından bu yıl yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme öngörüyoruz. Pazar payımız ise yüzde 3'ün üzerinde" dedi. 

Ergo Türkiye olarak yeni  'ERGO Seninle' konseptiyle acentelerine yönelik farklılaşan ve onların 2014 yılı boyunca daha çok kazanç elde etmelerini hedefleyen yeni fırsatlar sunmaya başladıklarının altını çizen Türe, ilk adım olarak belirli ürünlerde standart komisyon oranlarını yeniden belirleyen ve üretime dayalı komisyon ödül kurgusunu açıkladıklarını, acentelerine tüm yıl boyunca çeşitli yeni fırsatlar sunmayı hedeflediklerini anlattı. 

'Ergo Başka Kasko' ile sektörde bir ilki gerçekleştiriyor

Ergo Türkiye olarak sektörü incelediklerini, müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda mevcut ürünü yeniden yapılandırdıklarını belirten Türe, "Ergo Başka Kasko ile ölçüsel limitler dahilinde yıllık toplam KDV dahil 500 TL'ye kadar küçük hasarlarda hasar dosyası açmıyoruz. Ölçüsel limit olmaksızın iki parçaya kadar hasarsızlığınız bozulmadan hasar dosyası açılmadan onarım sağlıyoruz" diye konuştu. Sağlık sektörünün dinamiklerini inceleyerek üzerinde çalıştıkları bir diğer yeni ürün olan Ergo Yüzde 100 Sağlık Sigortası'nı eylül ayında hizmete sunduklarını anımsatan Türe, ürünün özellikleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarından alacağınız hizmetler için SGK'nın karşılamadığı fark ücretini özel ve genel şartlar ile belirtilen şekilde karşılıyoruz. Sektörde diğer oyunculardan farkımız asistans hizmetlerimiz, sigortalılarımız Çağrı Merkezimizi arayarak sunduğumuz hizmetlerden faydalanabiliyorlar."

Türe, Ergo Türkiye'nin bugün 500'den fazla çalışanı, bin 400'e yakın acentesi ve brokeriyle Türkiye'nin dört bir yanında sigorta, emeklilik ve hayat alanında bireysel ve kurumsal ürün ve hizmet sunduğunu belirtti. 

Bursa Bölge, yangın ve sorumluluk branşında kuvvetli

Ergo Türkiye Bursa Bölge Müdürlüğü hakkında bilgi veren Türe, bölgeye bağlı Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova olmak üzere 6 ilin mevcut olduğunu ve toplam 122 acentenin bulunduğunu aktardı. Bursa Bölge'nin yangın ve sorumluluk branşında kuvvetli olduğunu ifade eden Türe, ilk 10 ayda acenteleri ile bölge müdürlüğü ve acente ofisinden bin 178 adet görüşme gerçekleştirildiğini belirtti. Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Türe, bunların başında yaşanan rekabet nedeniyle kar marjlarının düşmesinin geldiğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir