Hasarlardaki usulsüzlükler 'SOBE' ile yakalanacak

Anadolu Sigorta, hayata geçirdiği SOBE projesi ile hasarlardaki usulsüzlükleri tespit etmeyi amaçlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu Sigorta, sektörün en önemli sorunlarından biri olan, hasar alanındaki suiistimallerle mücadele kapsamında "Suiistimal Önleme ve Bertaraf Etme" (SOBE) projesini hayata geçirdiği açıklandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören, SOBE'nin, içeriğindeki ileri istatistiki modeller sayesinde, sürekli yenilenen iş kuralları ile suiistimal riskini doğru ve zamanında tespit edebildiğini, elde edilen sonuçların ise ileriki dönemlerde sadece hasar alanında değil, müşteri seçimi ve fiyatlama noktasında da kullanılabileceğini vurguladı.

SOBE'nin orta vadede, uzun zaman ve emek gereken kontrollerin otomatik gerçekleştirilebilmesine imkan verdiğini vurgulayan Fatih Gören, bu sayede, dürüst sigortalıların daha hızlı bir hasar inceleme sürecinden geçip, ödemelerinin daha hızlı yapılmasının sağlanacağını ifade etti.

Süreç sonunda usulsüzlük yaptığı tespit edilen kişiler kara listeye alınırken, bu bilgi, başka sigorta şirketlerini uyarmak amacıyla Sigorta Suiistimalleri Bilgi Paylaşım Sistemi'ne (SİSBİS) de iletilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir