JLT Türkiye kadrosunu yeni isimlerle güçlendiriyor

JLT Türkiye, sigorta sektörünün yakından tanıdığı Melda Şuayipoğlu'nu kadrosuna kattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın önde gelen sigorta ve reasürans brokerlerinden JLT, Türkiye'deki kadrosunu sektörün önemli isimleriyle güçlendirmeye devam ediyor. 1 yıl önce Türkiye'de ofis açan JLT, Allianz Türkiye'de 13 yıldır görev yapan ve son olarak Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş.,  Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş ve Allianz Sigorta A.Ş. Şirketleri İcra Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Melda Şuayipoğlu'nu kadrosuna kattı. Melda Şuayipoğlu, 18 Ocak 2016 itibariyle JLT Türkiye'de “Managing Director” olarak  görevine başladı.
 
JLT Türkiye CEO'su Servet Gürkan yaptığı açıklamada, "Sigorta Sektörünün en deneyimli  ve saygın isimlerinden olan Melda Hanım’ın ekibimize katılması bizleri çok mutlu etmiştir. Kendisi, gerek sektörel ve yönetimsel tecrübesi, gerekse de teknik altyapısı ile Türkiye’nin en önemli reasürans broker’larından biri olan JLT’yi zirveye taşımada çok önemli roller oynayacaktır” dedi.
 
Melda Şuayipoğlu kimdir?
 
1970 Ankara doğumlu olan Melda Şuayipoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü mezunu olup Bahçeşehir Üniversitesi Aktüerya bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1993 yılında Merkez Sigorta’da başladığı meslek hayatına  1997 yılından itibaren  Teb Sigorta A.Ş.’de devam etti.  2003 itibariyle Allianz Sigorta A.Ş.’de kariyerine devam etmiş 2010 senesinde CRO ve Baş Aktüerlik  sorumluluklarını takiben Allianz Sigorta Kurumsal Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna atandı. 2013 senesinde Yapı Kredi Sigorta ve Allianz Sigorta  birleşmesi ardından Allianz Yaşam ve Emeklilik A.Ş.,  Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş ve Allianz Sigorta A.Ş. Şirketleri İcra Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı olarak 2015 sonuna kadar görevine devam etti. İngilizce ve Fransızca bilen Şuayipoğlu, aynı zamanda  Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na kayıtlı 67 sicil numaralı aktüerdir.

Bu konularda ilginizi çekebilir