Koalay, Türkiye’yi sevdi yatırımlarını artıracak

Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, sigorta gibi güvene dayalı bir alanda dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı pazarlarda başarısını kanıtlamış Telesure sisteminin, Türkiye’de de başarılı olacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yakup-008.png

Sigorta sektörü Ağustos 2014 itibariyle online sigorta broker’ı koalay. com’la tanıştı. Yoğun bir tanıtım kampanyası ile koalay.com'a kısa sürede 1.3 milyon kişi temas etti. Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, “Koalay.com 20 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçti. Satışlarımız hedeflenen bütçemiz paralelinde ilerliyor ve açıkçası gördüğümüz ilgiden oldukça memnunuz. Yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi. 
Koalay.com Genel Müdürü Meltem Yiğit, sektöre yönelik beklentilerini ve Koalay.com’un hedeflerini DÜNYA ile paylaştı. 

Akıllı Koala Cengiz maskotu ile tanıttıkları online sigorta broker’ı koalay.com’un odağında hali hazırda online sigorta hizmeti kullananlardan ziyade bu hizmetle henüz tanışmamış olanların olduğunu belirten Meltem Yiğit, “Koalay. com fikri bize zor olduğu anlatılan şeylerin aslında kolayca yapılabildiği temeli üzerine kuruldu. Sunduğumuz hizmet, marka kimliği, renkler, ikonlar, kahramanımız ve Koala Cengiz ‘Her şey çok Koalay olmalı’ mottosu üzerinde bir armoni içinde bütünleşti. Tüm bu görünen yapının ardında dünya çapında en iyi sigorta teklifl erini sunmaya yönelik başarılı online hizmet uygulamaları ile tanınan ve 6 ülkede faaliyet göstermekte olan Güney Afrikalı sigorta grubu Telesure Yatırım Holding var. Telesure ise uzun yıllardır İngiltere ve Avustralya’da pazar lideri konumundaki uluslararası finans grubu Budget Holdings Ltd’nin (BHL) bir parçası. Sigorta gibi güvene dayalı bir alanda dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı pazarlarda başarısını kanıtlamış Telesure sistemini, sektörel deneyim ve yerel teknik bilgi ile bir arada sunuyoruz” diye konuştu. 

20 milyon dolar yatırım yapıldı 

Koalay.com’un Ağustos 2014 itibariyle faaliyetine başladığını bugüne kadar sadece 9 ay geçmesine rağmen 1 milyon 300 bin temasa ulaştıklarını belirten Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Satışlarımız ise hedefl enen bütçemiz paralelinde ilerliyor ve açıkçası gördüğümüz ilgiden oldukça memnunuz. Koalay.com 20 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçti. Geniş bir ekibimiz var ve bu ekip yılsonu itibarı ile 150 kişiye ulaşmış olacak. Hali hazırda 12 sigorta şirketinin kasko ve trafik ürünlerini koalay. com aracılığıyla sunuyoruz. Yakın zamanda da DASK, konut paket poliçeleri, sağlık sigortası, ferdi kaza ürünleri sunmayı planlıyoruz.” 

4 ülke içinde Türkiye öne çıktı 

Neden Türkiye diye sorduğumuz Meltem Yiğit söz konusu süreçle ilgili şunları söyledi: “Birkaç yıl önce Güney Afrika’daki yönetim, doğru pazarı seçmek adına önemli bir araştırma başlattı ve sonucunda Türkiye, Rusya, Kore ve Brezilya öne çıktı. Daha sonra bu ülkelerin vergi oranları, kişi başına düşen gelir oranları gibi makro ekonomik öğelerini; sigorta pazarını, pazarın boyutunu, büyüme potansiyelini ve Telesure’a uyumluluk gibi özelliklerini inceledik. Bu incelemenin sonunda Brezilya ve Türkiye’ye ziyaretler yapılması kararlaştırıldı. Bu ziyaretler sonucunda Türkiye’ye yatırım yapılması kararlaştırıldı. İnternet kullanımı arttıkça sigorta alanına yeni dağıtım modellerinin geldiği de görüldü. Yatırım öncesi Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde yeni girişimlere, ürünlere, yatırımlara verilen desteği görünce çok memnun olduk. Bir yıl önce de o fisimizi kurduk, markamızı yarattık ve faaliyetlere başladık. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımız devam edecek.” 

Sektörü büyütmenin iki yolu var 

Türkiye sigorta sektörüne yönelik beklentilerini de paylaşan Meltem Yiğit, "İki konu önemli. Bunlardan biri, sigorta ürünlerinin hayata mümkün olduğunca kolay ve basit entegre olmasını sağlamak ve bunları tüketiciye aynı basitlikle anlatmak, aktarmak. İkincisi ise büyümenin yanında sigortasızlık oranının da düşürülmesi, farklı sigorta ihtiyaçları olan tüketicilere, ihtiyaçlarına uygun ürünü optimum fiyatlarla sunarak sigortalılık oranını arttırmak olmalı” diye konuştu.

Bu kanalın önemli bir oyuncusu olacağız

Türkiye’deki yüksek internet penetrasyonu ve dijital teknolojilerin adaptasyon hızının bugün herkesin dilinde olduğunu ve tüm dünyanın ilgisini çektiğini söyleyen Meltem Yiğit, bu durumun da yeni iş modellerini beraberinde getirdiğini söyledi. “Günümüzde ürün ve hizmetlere internet üzerinden ulaşmak tercih ediliyor” diyen Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: “Kullanıcılar o hizmet ya da ürüne, en hızlı, en pratik ve en eğlenceli biçimde, kişisel tercih ve bütçelerine en uygun koşullarla ulaşabilmeyi istiyor. Sigorta sektöründe bu alanda önemli bir oyuncu olma hedefindeyiz, yenilikçi bir satış platformu oluşturduk ve piyasaya girdiğimiz andan itibaren beklentilerimizin üzerinde bir ilgi ile karşılaştık. Sektörümüzün büyümesine ve sektördeki tüm aktörlerin işlerine artı değer sağlayacağını düşünüyoruz. Amacımız, müşterilerimize farklı seçenekler sunarak onların sigorta ürünü arayışlarına yardımcı olmak.”

Bu konularda ilginizi çekebilir