‘Sigorta olmadan normal yaşama dönmek imkansız’

Generali Sigorta Genel Müdürü Ayhan, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 42 ile düşük bir rakamda olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Generali Sigorta tarafından yapılan yeni “Deprem Araştırması” na göre vatandaşların yüzde 85’i oturdukların evin depreme karşı dayanıklı olduğunu düşünüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 75’inin olası bir deprem felaketine hazırlıklı olduklarını gösteren sonuçlara göre tüketicilerin yüzde 90’a yakını deprem sigortasının zorunlu olduğunun bilincinde. Yine araştırmaya göre tüketicilerin olası bir depreme karşı aldıkları önlemlerin başında yüzde 45 oranla Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak geliyor. Bu sonucu yüzde 25 ile deprem çantası hazırlamak ve bina güçlendirme çalışması yaptırmak takip ediyor.

Yüzde 100’e ulaşmalıyız

Önlenemez afetler sonrasında sigorta sektörünün desteği olmadan normal yaşama dönmenin imkansız olduğunun altını çizen Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan ise şu noktaya dikkat çekti:

“Yaptığımız araştırmanın sonuçlarına göre tüketicilerin yüzde 90’a yakını deprem sigortasının zorunlu olduğunun bilincinde olmasına rağmen sigortalılık oranının (yüzde 42) düşük olması bu konu da daha çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Sektör olarak en büyük amacımız toplam konut sayısının yaklaşık 18 milyon olduğu Türkiye’de sigortalılığı yüzde 100 seviyesine çıkartmak.”