Trafik sigortasında 'taksit' sorunu

Zorunlu trafik sigortasında taksit yapılmadığı yönünde şikayet aldıklarını belirten TŞOF Başkanı Apaydın, bu sorunla mücadele edeceklerini belirtirken Hazine Müsteşarı Osman Çelik ise "Gerekli adım atılmazsa mevzuattan kaynaklanan yetkimizi kullanacağız" şeklinde konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

12 Nisan'dan itibaren uygulamaya giren zorunlu trafik sigortalarında tavan fiyat uygulamasında gelinen noktayla ilgili açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bazı sigorta şirketlerinin zorunlu trafik sigortası prim ödemelerinde taksit uygulamasını çeşitli bahanelerle yapmadığını belirterek, buna karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini bildirdi.

Çalışmanın, uzun uğraşlar sonucu hayata geçirildiğini anımsatan Apaydın, kaza, hasar ve hasarsızlık durumunun yanı sıra aracın kayıtlı olduğu ile göre de indirimler yapılacağını belirterek, sürücülerin uzun zamandır beklediği bir gelişmenin yapıldığını ancak bazı sigorta şirketlerinin buna uymadığını söyledi.

"Poliçe yapmaktan kaçınıyorlar"

Bazı şirketlerin sürücülere çeşitli bahanelerle poliçe yapmaktan kaçındığı yönünde şikayetler aldıklarını ifade eden Apaydın, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in vatandaşlara poliçe konusunda sıkıntı çıkaran şirketlerin bildirilmesini istediğini hatırlatarak, "Bunların yüzde 70'ten fazlası dış kaynaklı. Onların uygulamalarıyla biz mücadele edemiyoruz ama gelinen noktada biz de ısrarcıyız. Bunun işlevselliğinin devamını sağlayacağız. Çünkü şu an birçok arkadaşımız, esnafımız bu paralar üzerinden araçlarını sigorta ettiremediklerini söylüyorlar. Bu gerekçeleri araştıracağız" ifadelerini kullandı.

Hazine Müsteşarı Çelik: Yetkimizi kullanacağız

Hazine Müsteşarı Osman Çelik de yaptığı bir açıklamada, zorunlu trafik sigortasında teklif vermeyen veya poliçe tanzim etmeyen şirketlere gerekli uyarıları yaptıklarını belirterek, "Buna rağmen gerekli adım atılmazsa mevzuattan kaynaklanan yetkimizi kullanacağız. Buna yönelik olarak verdiğimiz cezalar var. Bu konuda hassasız" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir