UNICO adıyla hedefi 1 milyona çıkardı

Aviva Sigorta ismiyle birlikte hedeflerini de yeniledi. 1 milyon müşteriye ulaşmayı hedefleyen UNICO Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, kar odaklı bir şirkete dönüşeceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BORSA - FİNANS - Geçen yıl el değiştiren Aviva Sigorta, yoluna UNICO adıyla devam edecek. UNICO Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, yeni isimle birlikte yeni hedefler çizdiklerini, 5 yıl içinde 1 milyon müşterisi olan kar odaklı bir şirket haline geleceklerini söyledi. Şu an 300 bin müşterilerin olduğunu belirten Tabakoğlu, müşteri artışının yanı sıra çapraz satışlarla da iş hacimlerini artırmak istediklerini kaydetti. 

İlerleyen dönemde müşteri tabanı geniş şirketlerle iş ortaklıkları gerçekleştirebileceklerini bildiren Tabakoğlu, “Pazar payımızın yüksek olduğu kasko işinin yanı sıra sağlık sektöründe ve alacak sigortalarında da söz sahibi bir şirket haline geleceğiz. Dağıtım ağımızı genişletmek istiyoruz. Şu anda 650 acentemiz bulunuyor. Bunların 450’si ile aktif çalışıyoruz. Acente kanalında adet artırmaktan çok üretimi artırmak istiyoruz. Verimli ve karlı acentelerle nicelikten çok niteliğe odaklanacağız. Sektördeki 5 büyük şirketten biri olmak istiyoruz” dedi. 

Sigorta sektöründe bir yenilik yapıldığında akla UNICO’nun gelmesi istediklerini bildiren Cenk Tabakoğlu, “Yeni dönemimizde en çok tavsiye edilen, en çok çalışılmak istenen şirket olmak da hedeflerimiz arasında” diye konuştu. 

Yeni ürün ve hizmetler yolda 
Pazar payı yerine sektörü büyütecek hedeflere odaklandıklarını belirten Tabakoğlu, “Bunu da başta acentelerimiz olmak üzere tüm iş ortaklarımız ile birlikte başarabileceğimizin bilincindeyiz. Bizi hedefe götürecek bilgi, birikim, deneyim ve dinamizm genlerimizde var. Acente ve iş ortaklarıyla el ele yürüyen, müşterilerinin memnuniyetini her zaman stratejilerinin merkezinde tutan, hayatlarını kolaylaştırırken tüketicisinin faydasını da düşünen bir sigorta şirketi olmak için yola çıktık. 5 yılda 1 milyon mutlu müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz. Kısa sürede çok önemli mesafe kat ettik, çok yakında başlatacağımız yeni ürün ve hizmetlerimize hazırlıklı olun” diye konuştu. 

Sektör reel olarak büyümüyor 
Sigorta sektörüyle de ilgili değerlendirmelerde bulunan Cenk Tabakoğlu, karlılık probleminin farkında olduklarını, sektörün reel olarak büyümediğini ama potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. 

Kişi başına prim üretimi 166 dolar 
Gelişmiş ülkelerle Türkiye’yi karşılaştıran UNICO Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, “Ülkemizde sigorta sektörünün Gayrisafi Milli Hasılaya (GSMH) oranı yüzde1.4, halbuki bu oran gelişmiş ülkelerden Hollanda’da yüzde11, Almanya da ise yüzde 6.5 seviyelerindeyken Avrupa ortalaması yüzde 6.8 oranında. Afrika ülkeleri dahi ortalama yüzde2.8 ile GSMH’ya oranla Türkiye’nin iki katı sigorta üretimi gerçekleştiriyor. Kişi başı yıllık prim üretimine baktığımızda ise Türkiye, 166 dolar ile Avrupa ortalamasının oldukça gerisinde duruyor. Tüm bu veriler, Türkiye’de sigorta sektörünün ciddi bir büyüme potansiyeli barındırdığını gösteriyor. Hem Türkiye’nin ekonomisine duyulan güven, hem de bu ortaya çıkarılmayı bekleyen potansiyel, Avrupa’nın önde gelen finans kuruluşlarının ülkemize yatırım yapma kararının temelini oluşturuyor” dedi.

İsmi ve logoyu çalışanlar seçti
Türkiye sigorta sektöründe 27 yıldır faaliyet gösteren Aviva Sigorta, Alman Kalkınma Bankası DEG (Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft) , Hollanda Kalkınma Bankası FMO (Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V.) ve EMF Capital Partners’ın güçlerini birleştirmesiyle United Insurance Company - UNICO Sigorta olarak yolculuğunu sürdürüyor. Şirketin yeni ismini ve logosunu çalışanlar ile acentelerin seçtiğini bildiren Cenk Tabakoğlu, yeni ismin nasıl okunacağı yönündeki soruya ise müşterilerin karar vereceğini söyledi.