İzmir tarım fuarı başladı

Fuar İzmir, 19-22 Ocak tarihleri arasında 57 ülkeden 729 firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Agroexpo 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 57 ülkeden 729 firmayı biraraya getirdi. 4 gün sürecek fuarı 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar İzmir'de düzenlenen Agroexpo’nun açılışında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş "İzmir, süt üretiminde Türkiye'nin yüz akı. Türkiye tarihinde ilk kez Süt ve Et Kurumu günde bin ton fazla sütü alarak süt tozuna dönüştürdü. Önümüzdeki dönemlerde bu devam edecek. Kırsal kalkınmayı çok önemsiyoruz. Bu kapsamdaki desteklerimiz sürecek. Sadece hayvancılığa verdiğimiz destek 20 milyar liranın üstünde" dedi.

Kente göcü engellemenin yolu tarımı geliştirmek

Açılıştan konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da tarım ve hayvancılık yapmayan hiç bir ülkenin kalkınamayacağını belirterek, "Bir tarafta üretim azlığı diğer tarafta israflar var. Ülke olarak henüz çok kirlenmedik ama küçük işletmecilere itici güç lazım. Etrafınıza baktığınızda kırsal kesimin artık boşaldığını, tarlaların boş olduğunu görürsünüz. Hedefimiz üretim ve küçük işletmeler üzerine olmalı. Çiftçilik gelişirse insanlar da kentlere göç etmez ve istihdam da artar. Türkiye'yi kurtaracak proje tarımdır" diye konuştu.

Hedef 300 bin ziyaretçi

Orion Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Tan da geçtiğimiz yıl fuarda 450 firmanın stant açtığını, ziyaretçi sayısının da 245 bin olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, “Bu yıl ulusal ve uluslararası hizmet veren 729 firma stant açtı. 300 bin ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıla göre yüzde 50 büyüterek 12 hole yaydığımız fuarımıza 58 ilimizden 2 bin 500 otobüsle çiftçilerimizi getiriyoruz. Yine geçtiğimiz yıla oranla yüzde 90 civarında büyütüp 110 bin metrekareye ulaşan sergi alanında ise damızlık sığır ve boğa ırk tanıtımları düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir