Kırkağaç kavununda hasat başladı

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde üretilen kavunun hasına başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde, yaklaşık 650 üretici tarafından, 13 bin dekar alanda ekimi yapılan yapılan tat ve aromasıyla ünlü Kırkağaç kavunu her yıl olduğu gibi bu yılda bugün itibariyle hasat edilmeye başlandı. Hiçbir katkı maddesi bulunmadan, askıda bozulmadan 5-6 ay kalabilmesiyle bilinen Kırkağaç kavununda rekoltenin bu yıl 39 bin ton olması bekleniyor. 

kirkagac-orta.jpg

Diğer kavun türlerine göre daha geç hasat edilen Kırkağaç kavununda geçen yıl 35 bin tonluk bir üretim gerçekleştiğini hatırlatan Kırkağaç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın, "Her sene olduğu gibi ilçemizde kavun hasadına üreticilerimiz 10 Ağustos'ta başladı. Diğer bazı üreticilerimiz de 5 gün içinde hasada başlarlar. Tüketicimize gerçek Kırkağaç kavununu yedirebilmek için çalışıyoruz. Kırkağaç kavununu tüketicilerimize yedirebilmek için ilçemizde 12 modern kavun soğuk hava depomuz var. Kavunlarımızı bu sayede Ocak ayına kadar tüketicilerimize sunmaya çalışıyoruz."

"Gerçek Kırkağaç kavunu, Ağustos ayından itibaren piyasaya çıkmaktadır. Bunun haricindeki kavunlar, gerçek Kırkağaç kavunu değildir. Gerçek Kırkağaç kavunu için üzerindeki sarı ve siyah renklerin eşit dağılımına dikkat edilmeli ve coğrafi etiketli kavunların tercih edilmesi gerekir" dedi.