Kültür balıkçılığı Ordu'ya 40 milyon lira kazandırdı

Su ürünleri sektörü geçen yıl yaklaşık 800 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ordu üretim miktarını artırarak pastadan aldığı payı artırmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu’da kafes balıkçılığının yapıldığı Altınordu ve Perşembe ilçelerinde 7 tesiste yapılan yıllık 2 bin 500 tonluk üretim Ordu ekonomise yılda 40 milyon TL kazandırıyor. Hedef üretim miktarını 5 bin tonun üzerine çıkarmak.

Dünyada üretimin yüzde 30'u kültür balıkçılığı

Türkiye’deki su ürünleri ihracatında kültür balıkçılığının önemine işaret eden Ordu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Dünya balık üretiminin yüzde 30’unu kültür balıkçığı ile yapılan üretim oluşturuyor. Ülkemizde de son yıllarda balık ihracatı artış gösteriyor ve bu ihracatın büyük çoğunluğu Ege'den gerçekleştiriliyor. Bizde Ordu’daki kültür balıkçılığını geliştirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Ekonomiye 800 milyon dolar katkı

Türkiye’nin su ürünleri ihracatından 2016'da, bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 100 milyon dolar artışla, 800 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydeden Yılmaz, “Ordu konumu açısından kültür balıkçılığına uygun bir il. Bundan iki yıl önce kültür balıkçılığından üretilen balık miktarı bin 400 ton civarındayken yapılan kapasite çalışmaları ile birlikte bugünlerde bu sayı 2 bin 500 ton seviyelerine ulaştı. Ordu’ya yıllık yaklaşık 35-40 milyon TL gibi bir getirisi var. Üretimi 5 bin tonun üzerine çıkarılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir