Sığır ithalatı tam gaz sürüyor

Et ve Süt Kurumu tarafından Romanya'dan ithal edilen 2 bin büyükbaş Kocaeli'nin Derince Limanı'na getirildi. Kurumun yıl içerisinde toplam 500 bin büyükbaş ithal etmesi planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Et ve Süt Kurumu tarafından Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) organizasyonuyla Romanya'dan ithal edilen "şarole" ve "limuzin" cinsi 2 bin büyükbaş canlı hayvan, Derince Limanı'na getirildi.

Et ve Süt Kurumu yetkilileri tarafından gerekli kontrolleri yapılan canlı hayvanlar, limana gelen tır ve kamyonlara yüklenerek Ankara, Amasya, Balıkesir, Çanakkale, Çorum, Elazığ ve Kahramanmaraş'a gönderildi.

500 bin hayvan ithal edilecek

TÜKETBİR Başkanı Bülent Tunç, Bakanlar Kurulu tarafından Et ve Süt Kurumuna 2017 yılında Avrupa Birliği ve Güney Amerika'dan 500 bin baş canlı hayvan ithalatı için yetki verildiğini hatırlatarak, yılın ilk ithalatının da 2 bin başla Romanya'dan gerçekleştirildiğini söyledi.

Tunç, devlet eliyle yapılmadan önce bu hayvanları kilogramı 5,5-6 euroya Türkiye'ye getirdiklerini ifade ederek, "Bugün bu hayvanlar 3,70-4 euroya Türkiye'ye gelmekte. Yaklaşık 1,5-2 euro gibi üreticinin kazanımı oldu bu işte. Bundan hem üretici hem de tüketici kazanacak." diye konuştu.

Bakan Çelik: Hayvan ithalatı bize yakışmazBakan Çelik: Hayvan ithalatı bize yakışmaz

Et ithalatına 6 yılda 4,4 milyar dolar Et ithalatına 6 yılda 4,4 milyar dolar

Bu konularda ilginizi çekebilir