Tarım Kredi'den iki yeni marka doğuyor

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden Tarım Kredi Yem ve Tarım Kredi Gıda olmak üzere iki marka doğuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ANKARA - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği(TTKKMB) bünyesindeki çeşitli fabrikalarda yapılan üretimler, Tarım Kredi Yem ve Tarım Kredi Gıda başlıkları altında birleştirildi. Genel Müdür Abdullah Kutlu, birleştirmeye ilişkin ilk bilgiyi 13 Ağustos'ta konuk olduğu Ankara Sohbetleri'nde DÜNYA aracılığıyla duyurmuştu.

Merkez Birliği'nden yapılan açıklamaya göre 11 değişik isimde üretim yapan 12 yem fabrikası, Tarım Kredi Yem adı altında  birleştirildi. Aynı şekilde 3 ayrı isim altında ayçiçeği yağı ve zeytinyağı üretimi yapan yağ fabrikaları da Tarım Kredi Gıda markasıyla piyasaya girecek.

Günümüzde marka olmanın bir zorunluluk haline geldiğini belirten Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, "Marka olmadan ayakta kalmak, kendinizi anlatmak ve tanıtmak artık mümkün değildir" dedi.

Kutlu'nun verdiği bilgilere göre; Denizli'de Denizli Yem, Elazığ'da Altınova Yem, Yozgat'ta Başak Yem, Sivas'ta Tes Tarım, Ankara'da İmece Yem, Kütahya ve Afyon'da Poyraz Yem, Balıkesir'de Big Yem, Amasya'da Taşova Yem, Kırklareli'nde Trakya Yem, Sakarya'da Sakarya Yem şirketlerini Tarım Kredi Yem Sanayi adı altında toplandı.
Bu birleşme bir sinerji yaratacağını dile getiren Kutlu, "Böylece şirketlerimiz daha da modernize olacak ve dışarıya da açılacaktır. Bayilikler de vereceğiz" dedi.

Kutlu, Samsun Bafra'da" Bafay" ismi ile ayçiçeği yağı, Tekirdağ'da' "Ergene" markası ile ayçiçeği yağı, Balıkesir Gömeç'te "Tarım Kredi Elit" markası ile zeytinyağı üreten şirketlerin de "Tarım Kredi Gıda" adı altında birleştirildiğini ve böylece yeni bir marka daha ortaya çıktığını söyledi.