İstanbul'a özel uzantıları, 30 bin site kullanıyor

ICANN Ortadoğu'dan Sorumlu Küresel Paydaş İlişkileri Başkan Yardımcısı Esmat, .istanbul uzantılı 17 bin, .ist uzantılı ise 13 bin internet adresi bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) Ortadoğu'dan Sorumlu Küresel Paydaş İlişkileri Başkan Yardımcısı Baher Esmat, 15-16 şubat tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Alan Adı Sistemi (DNS) Forumu öncesi açıklamalarda bulundu.

.istanbul ve .ist'in üst düzey uzantı isimleri olduğunu belirten Esmat bu adların 2016 başında tanıtıldığını anımsattı.

Şu anda 17 binin üzerinde .istanbul uzantılı, 13 bin civarında da .ist uzantılı tescilli adresin olduğunu aktaran Esmat, "Bu da belli bir talep olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Diğer şehirlerin uzantılarına ilişkin verileri de paylaşan Esmat, 59 bin .berlin, 72 bin .nyc (New York), 57 bin .london (Londra) uzantılı web sitesinin olduğu bilgisini verdi.

Forum herkese açık

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) tarafından düzenlenen Türkiye Alan Adı Sistemi (DNS) Forumu, yarın İstanbul'da başlayacak.

Forumda yirmiyi aşkın konuşmacı, internet yönetişimi ve DNS hakkındaki güncel başlıklar hakkında sunum yapacak ve tartışacak.

Ücretsiz olan forum, alan adı endüstrisi ve sağlayabileceği iş fırsatlarına ilişkin konulara, alandaki önemli oyuncular ve uzmanlarla buluşmaya ilgi duyan herkese açık.

Bu konularda ilginizi çekebilir