Vodafone uydu üzerinden 4.5G hizmeti verecek

Vodafone'un VoLTE teknolojisi sayesinde kullanıcılar en zorlu coğrafyalarda dahi 4.5G hizmetine erişebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vodafone, geleneksel transmisyon (aktarım) çözümlerinin mümkün olmadığı zorlu coğrafi koşullarda mobil araçları kullanarak, uydu üzerinden 4.5G hizmeti sunmaya başladı. Böylece Vodafone, 4.5G teknolojisini mobil araçlar vasıtasıyla uydu üzerinden kullanıcılarına sunan ilk operatör oldu.

Uydu üzerinden çalışan VoLTE (Voice Over LTE) teknolojisi sayesinde Vodafone aboneleri zorlayıcı doğa koşullarında da kesintisiz ses ve veri deneyiminden yararlanabilecek.

Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Türkiye’nin her yerinde kristal berraklığında ses kalitesi ve süper hızlı arama bağlantısı sağlamak için VoLTE hizmetini etkinleştirdik. Teknik olarak ulaşılması en zor noktalara dahi 4.5G hizmeti getirmeyi mümkün kılıyoruz. Bu özel çözümle artık bir dağın zirvesine dahi Vodafone 4.5G hizmeti ulaştırabiliriz." diye konuştu.

Afet durumunda da kullanılabilecek

Vodafone Türkiye mühendislerinin çalışmaları sonucu hayata geçirilen çözüm, zaman ve mekan gözetmeksizin, afet durumunda ve 4.5G baz istasyonunun şebeke bağlantısının mümkün olamadığı zorlu coğrafi bölgelerde 4.5G hizmetine erişmeyi mümkün kılınıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir