Ruslara kimlikle seyahat hakkı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Gürcistan ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye'ye kimlikle seyahat edebildiklerini hatırlatarak bunun Rus vatandaşları için de olabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde burada ikamet eden Ruslarla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, çok daha fazla Rus misafiri Alanya ve Antalya'da ağırlamak istediklerini belirterek, charter seferlerinde de bir sıkıntı olmadığını söyledi. Rus sigorta şirketlerinin Rus vatandaşlarının Antalya'da tedavisiyle ilgili de çalışma gerçekleştirdiğini aktaran Çavuşoğlu, Antalya'da ilk kez düzenledikleri sağlık ve spor turizminde, 20 bin Rus vatandaşın tedavisiyle ilgili anlaşma yapıldığını ifade etti.

Rus vatandaşlara yönelik çifte vatandaşlık konusunda Türkiye'nin yasalarında sıkıntı olmadığını da ifade eden Çavuşoğlu, "Bütün ülke vatandaşlarına çifte vatandaşlık verebiliyoruz. Rusya'nın bazı vatandaşlık başvurularında şartları var ama biz bunu inşallah ileride Rus dostlarımızla görüşerek çözeriz. Rus vatandaşlarımızın kimlikle Türkiye'ye gelebilmesini arzu ediyoruz. Üzücü hadiseden önce de birkaç defa görüşmemiz olmuştu." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ukrayna ile pasaportsuz giriş için protokol imzaladıklarını ve bu yaz Ukraynalıların pasaportsuz, kimlikle Türkiye'ye gelebileceğini, Gürcistan ile de bunu başardıklarını anlattı. Çavuşoğlu, Rusya ile de kimlikle girişi için müzakereleri başlattıklarını ve bunu da başaracaklarına inandığını dile getirdi.