Uludağ, yılbaşında yüzde 90 doluluğa ulaştı

Kış turizminin en gözde merkezi Uludağ’da, yılbaşında otel doluluk oranları yüzde 90’a ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - Kar seviyesinin 2.5 metreye ulaştığı Uludağ’da, yılbaşında otel doluluk oranları yüzde 90’ı buldu. Ağırlıklı yerli turist ile Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu tatilcilerin tercih ettiği Uludağ’da turizmciler, sömestr tatilinden umutlu.

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, kar yağışı açısından Uludağ’ın güzel bir döneme girdiğini ifade ederek, yılbaşında 2.5 metrenin üstüne çıktığını söyledi. Beceren, “Kayakçı müşterilerimiz geldi, otellerimiz yüzde 90 seviyesinde doluydu. Yılbaşı öncesi ve sonrasında da doluydu. Tüm pistler kayak yapılabilir halde” bilgisini verdi. Yaklaşık 4 yıl önce Uludağ’ı Rusların çok tercih ettiğini hatırlatan Beceren, “Son yıllarda ise daha çok Türkiye’de yaşayan yabancıları ağırlıyoruz. Yüzde 95 iç turizme çalışıyoruz. Sezon kar ve kayak açısından güzel, ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum nedeniyle sezonu pek öngöremiyoruz. Ancak sömestir için umutluyuz” dedi. Beceren, Uludağ’da sezonun nisan ayının ikinci haftasına kadar süreceğini sözlerine ekledi.

‘Olimpiyat düzenleyemeyiz’

Bu arada uzun yıllar Uluslararası Kayak Federasyonu ve Türkiye Kayak Federasyonu’nda görev aldığını anımsatan Beceren, Türkiye’nin olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için gerekli altyapıya sahip olmadığını vurguladı. Olimpiyatların ciddi organizasyon ve yatırım gerektirdiğine dikkati çeken Beceren, “Bu yalnızca kayak merkezlerindeki, dağlardaki yatırım değil. Aynı zamanda şehir içindeki kapalı spor salonları gibi bir sürü yatırım ister. Türkiye’de bu tarz hazırlığı olan hiçbir şehrimiz yok” ifadelerini kullandı. Beceren, Uludağ’ın, olimpiyatlardan ziyade Dünya Kayak Şampiyonası’ndaki yarışmalara ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

Martta çalıştay yapılacak

Uludağ ile ilgili tüm sıkıntıların çözülmesi için marta ayında çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda alınacak kararlar ile Uludağ’ın 4 mevsim turizme hizmet vermesine çalışılacak.

Büyükşehir’den altyapı sorunlarına çözüm

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’daki yatırımlarına hız verdi. Türkiye ve Bursa ekonomisi için Uludağ’ın önemli olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bakanlıkla birlikte çalıştıklarını belirterek, “Uludağ’ı kaliteli turizm merkezi yaparak dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi. Altepe, “Dünyanın en uzun hatlı teleferiğini yaparak adımlarımızı atmaya başladık. Sudan otoparka kadar tüm sıkıntılara el attık. Bu zamana kadar oteller kendi sularını pınarlardan temin ediyordu. Bu sezon ilk defa oteller belediyenin abonesi oldu. Uludağ’ın atığı da artık zirvede işlenecek” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir