AFDB sermayesini üçe katladı

Bankanın sermayesi 11 yılda 32 milyar dolardan 100 milyar dolara çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABİDJAN - Afrika Kalkınma Bankası sermayesini 11 yılda neredeyse üçe katladı. 

Bankanın Başkanı Donald Kaberuka, sermayenin 11 yılda 32 milyar dolardan 100 milyar dolara kadar yükseldiğini belirtti.  

Kaberuka, Fildişi Sahili'ndeki güvensizlik ortamı nedeniyle merkezi Tunus'a taşınan bankanın 11 yıl sonra eski merkezine dönmesi dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, 2003'te Abidjan'ı terk ettiklerinde 32 milyar dolar olan sermayenin bugün 100 milyar dolara kadar yükseldiğini, ayrıca banka işlemlerinin ikiye katlandığını vurguladı. 

Afrika kıtasının gelişimi için başarıya giden yolda ilerleyeceklerini ifade eden Kaberuka, bankanın ilk konsey toplantısının 1000'e yakın personeliyle 3 Eylül'de Abidjan'da düzenleneceğini belirterek geri kalan 500'e yakın personelin ise Tunus'tan ekimde döneceklerini açıkladı. 

Afrika ülkelerinin ekonomik ve sosyal gelişmesine yönelik projelere ve yatırımlara kredi vermek amacıyla kurulan Afrika Kalkınma Bankası, Fildişi Sahili'nin Abidjan kentindeki merkezini 2003'teki iç savaş nedeniyle Tunus'a taşımıştı. Bankanın Yönetim Kurulu, Fildişi Sahili'ndeki siyasi krizin sona ermesi üzerine Mayıs 2013'te merkezini tekrar Abidjan'a taşıma kararı almıştı. Merkezin taşınmasının Aralık 2014'te tamamlanması bekleniyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir