Sıcak havalar besicilerin yüzünü güldürdü

Türkiye'nin en fazla kar yağan yerleşimlerinden olan Bitlis'te, ocak ayına sayılı günler kala halen kar yağmaması hayvan sahiplerini sevindiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, hayvanlar meralarda otlatılıyor.

Her yıl kış mevsiminin başlamasıyla zor günler geçiren Bitlis halkı, bu yıl henüz karla tanışmadı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, besiciler de hayvanlarını meralarda otlatmaya devam ediyor. 

Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyünde yaşayan ve Van Gölü sahilindeki meralarda 400 küçükbaş hayvandan oluşan sürüsünü otlatan Hakim Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte havanın güzel olmasından dolayı bu mevsimde hayvanlarını merada otlattığını söyledi. 

Havanın sıcak ve güneşli olmasının özellikle besicileri mutlu ettiğini ifade eden Kaya, yağışın olmaması nedeniyle hiçbir besicinin hayvanlarını ahırlara bırakmadığını ifade etti.

Kaya, bu durumun besiciler açısından "yem tasarrufu" demek olduğuna işaret ederek, "Kar yağmaması ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olması bizi sevindiriyor. Çünkü bu şekilde yemden büyük oranda tasarruf etmiş oluyoruz. Bu da hem bizim maddi kayıplarımızı engelliyor hem de hayvanların daha sağlıklı beslenmelerini sağlıyor" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir