Silikondan pantolon şeridi üretti, şimdi dünyaya açılıyor

Cerrahi operasyonlarda kullanılan silikon malzemesinden, “likralı kemer şeridi” üreten AkKaraokur Tekstil, dünya pazarlarına girmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİ ESKALEN

KAHRAMANMARAŞ - Ak Karaokur Tekstil, üretimde Ar- Ge ve Ür-Ge çalışmalarına ağırlık vererek, yeni bir ürüne imza attı. Şirket, cerrahi operasyonlarda kullanılan silikon malzemesini “şeritlere” işledi. Firmanın bu çalışmasının ardından kullanımı daha kolay olan bir ürün ortaya çıktı. 

Tasarladıkları likralı kemer şeridinin tüm pantolon çeşitlerinde kullanılabileceğine dikkat çeken firma sahibi Sefa Karaokur, pantolonlarda kullanılan şeritlere farklı bir özellik eklediklerini, onları daha kullanılabilir hale getirdiklerini söyledi. Karaokur, “Cerrahi operasyonlarda kullanılan silikon malzemesinden pantolon şeridi ürettik. Böylece hem daha sağlıklı hem de şık bir görünüm elde ettik” dedi. Ürüne yönelik Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının bir yıl sürdüğünü anlatan Karaokur, “Şeritleri tekstilde çoğunlukla kauçuk gibi ürünlerden imal ediyorduk. Bu ürünler yaz aylarında tende yanmalara, terlemeye neden oluyordu. Ayrıca ürünün yıkanmasının ardından bazı problemler yaşanıyordu. 12 ay süren çalışmalarımız sonunda yeni ürünlerimizi geliştirdik. Bu ürünün malzemesi silikon olduğu için ürünü daha rahat kavrıyor. Giysiyi kaydırma meydana gelmiyor, terleme de olmuyor. Aynı zamanda ürünümüzün içeriğinde sağlığa zararlı maddeler bulunmuyor” bilgisini verdi. 

“Dünya lideri olmayı istiyoruz” 
Faaliyete başladıkları 2006 yılından bu yana Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Karaokur, pantolon şeridi üretiminde dünya lideri olmayı hedefl ediklerini vurguladı. İki yıldır yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını anlatan Karaokur, bu ürün ile de pantolon kemerinin bir metresini üretmek için harcanan bir saattlik işçiliği 15 dakikaya indireceklerini söyledi. 

Yıkanılabilir olduğu için aksesuar kullanılamayan pantolonlarda da aksesuar kullanılabileceğini dile getiren Karaokur, artık üreticilerin istedikleri marka, logo gibi detaylara pantolonların kemer bölümünde yer verebileceklerini belirtti. Pantolon şeridi üretiminin farklı bir bölümde de Ar-Ge çalışmalarının olduğunu açıklayan Karaokur, bu ürünleri de gelecek sezon sonuna kadar piyasaya sunmaya hazırlandıklarını söyledi. Firma olarak sürekli yenilik peşinde olduklarını vurgulayan Karaokur, aynı zamanda standart üretimlerinin de devam ettiğini aktardı. 

Sektöre 1997 yılında adım atan firmalarının 2003’ten itibaren ürün çeşitlerini artırarak takım elbise, pantolon aksesuarlarını da faaliyet alanlarına eklediğini anlatan Karaokur, özetle şu ifadeleri kullandı: “Şeritte yaklaşık 300 çeşidimiz var. Bu, yalnızca pantolon grubuna yönelik şerit çeşidi. Diğer ürünlerde de 150’ye yakın çeşidimiz mevcut. Pantolon iç kemerlerindeki jakarlı dar dokuma şeritler, konfeksiyon lastikleri, yazılı boxer lastikleri, iplik üreticilerinin kullandıkları kova tanıtım lastikleri, eşofman şeritleri gibi aksesuar çeşitlerini dar dokuma ve örme üretiyoruz. Hediyelik paketleme eşya grubu da dahil olmak üzere, birçok alana yönelik üretimimiz var. Ama bizim lokomotif üretimimiz pantolon şeridi üzerine.” 

“İlk kez üretilen şeritlerde bizim imzamız var” 
Öncelikli hedefl erinin ihracat olduğunun altını çizen Karaokur, “Yeni ve katma değeri yüksek ürünlere ağırlık veriyoruz. Bunun için de oldukça kapsamlı faaliyetler yürütüyoruz. Sektörde yeni çalışmalar yürüten firmalarla sürekli bağlantıdayız. Biz üretiyoruz, ardından da rakiplerimiz tarafından taklit ediliyoruz. Türkiye’de daha önce yapılamayan birçok şerit türünde firmamızın imzası var” dedi.