Sırada 25 bin yataklı hastanenin ihalesi var

Şehir hastanelerinin birinci periyodu olan 24 bin yatak kapasiteli 16 tane hastanenin ihale süreçleri tamamlandı. Önümüzdeki yıl içinde 25 bin yatak kapasiteli kamu-özel işbirliği ile yapılacak hastanelerin ihale süreci başlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni yılda kamu-özel işbirliği ile 25 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ihalesinin yapılacağını söyledi. 

Müezzinoğlu, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Bahreyn Yüksek Sağlık Konseyi Başkanı Korgeneral Shaikh Mohammed Bin Abdullah Al Khalifa ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Müezzinoğlu, Bahreyn'in bağımsızlığının 43. yıl dönümünü kutladı. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin çok eskiye dayandığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bahreyn ile olan ilişkilerimiz gerek BM gerek körfez işbirliği gerekse İslam işbirliği teşkilatı çerçevesinde çok boyutlu olarak güçlü bir şekilde devam edecektir" dedi. 

Müezzinoğlu, iki ülke arasında 11 Temmuz 2006 yılında imzalanan "Sağlık İşbirliği Protokolü"nü hatırlatarak, sağlık alanındaki işbirliğinin daha etkin bir şekilde devam edeceğini bildirdi.  

Türkiye'nin sağlık alanında bilgi ve birikimini, Bahreyn ile paylaşmaya hazır olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, bu kapsamda uzman heyetlerin ziyaretlerde bulunacağını, ortak konferanslar düzenleneceğini, tıp bilimleri alanlarında farklı boyutlarda işbirliğinin hayata geçirilmesinin planlandığını bildirdi. 

Müezzinoğlu, iki ülke arasında sağlık turizminin ortak çalışmalarla geliştirilmesinin hedeflendiğini dile getirerek, bu yıl içinde Bahreyn'den yaklaşık 10 bin turistin Türkiye'ye geldiği bilgisini verdi. Müezzinoğlu, "Medikal ve termal sağlık turizmi alanında önemli bir konumda olan ülkemize, özellikle sağlık turizmi kapsamında Bahreynli turistleri bekliyoruz" diye konuştu.  

25 bin yatak kapasiteli hastane ihalesine çıkılacak 

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin kamu-özel işbirliğiyle yaptığı şehir hastaneleri hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti: 

"Şehir hastanelerinin birinci periyodu olan 24 bin yatak kapasiteli 16 tane hastanenin ihale süreçleri tamamlandı. Önümüzdeki yıl içinde 25 bin yatak kapasiteli kamu-özel işbirliği ile yapılacak hastanelerin ihale süreci başlayacak. 

Bu süreçlerde Bahreyn'in güçlü finansman desteğinin de ihalelerde olmasını istiyoruz. Bu toplantının da gerek Bahreyn gerek Türkiye'nin sağlık alanındaki dinamiklerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." 

Bahreyn Yüksek Sağlık Konseyi Başkanı Korgeneral Shaikh Mohammed Bin Abdullah Al Khalifa da Türkiye'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Her iki ülke arasında din ve kültür alanında ortaklık olduğunu ifade eden Abdullah Al Khalifa, bunun da dostluk ilişkisini kuvvetlendirdiğini söyledi. Abdullah Al Khalifa, "İnşallah bu görüşmeler sonucunda işbirliği daha iyi bir noktaya gelir" dedi.  

"Ülkemizdeki bazı hastaları da Türkiye'ye göndermek istiyoruz" diyen Abdullah Al Khalifa, "Ayrıca ilaç sektöründe de Türk firmaları gelsin rekabet etsin diğer şirketlerle" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir