22 mağaza Defacto'ya devredildi

Rekabet Kurulu, geçtiğimiz aylarda Türkiye'den çıkma kararı alan C&A'nın 22 mağazasının Defacto'ya devrini onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rekabet Kurulu, C&A Moda Ticaret AŞ'nin "C&A" markası altında Türkiye’de faaliyet gösteren 22 mağazasındaki bazı ekipmanının, çalışanlarının ve bu mağazalara ilişkin kira sözleşmelerinin Defacto Perakende Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemi onaylandı.

Kurumun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre,

Rockwood Specialties Group GmbH ve Chemetall U.S. Inc.’in tek kontrolünün BASF SE tarafından devralınması işlemine ve Siemens AG ve Valeo S.A. tarafından, Valeo Siemens eAutomotive GmbH isimli ortak girişim kurulmasına izin verildi.

Kurul, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait olan KLK Enerji Üretim AŞ hisselerinin belli oranının Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat AŞ'ye, belli oranının ise Kalyon Yatırım Holding AŞ'ye devredilmesi ve bunun sonucu olarak taraflar arasında bir ortak girişim kurulması işlemini onayladı.

Natek Bilişim Bilgisayar Eğitim Danışmanlık Yazılım Ticaret Sanayi AŞ’nin belli oranda hissesinin Mehmet Ali Yalçındağ ve May Investment B.V. tarafından devralınması suretiyle ortak girişime dönüştürülmesi işlemi uygun bulundu.

Ayrıca, The Euclid Chemical Company ve Ege Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından bir ortak girişim kurulması işlemi de onaylandı.