38° 30° Çiftliği’ne Almanya’dan ödül

Slash Architects ve Arkizon Architects işbirliğiyle tasarlanan 38° 30° Çiftliği, mimari ve tasarım alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan “iF Design Ödülü”ne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

59 ülkeden 5500 kişinin katıldığı mimari ve tasarım alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan "iF Design Ödülü"ne Slash Architects ve Arkizon Architects işbirliğiyle tasarlanan 38° 30° Çiftliği layık görüldü.

"Ofis/Endüstri Yapıları" kategorisinde ödülün sahibi olan Slash Architects ve Arkizon Architects tasarımı 38° 30° Çiftliği, 58 kişilik özel jürinin, uluslararası tasarımcı ve markalara ait tasarımları; kalite, kurgu, malzeme tercihi, inovasyon düzeyi, çevre etkisi, işlevsellik, ergonomi, kullanım amacının görselliği, güvenlik, marka değeri, evrensel tasarım kriterlerine göre değerlendirildi.

10 Mart'ta Münih'te pek çok ülkeden katılımın sağlanarak gerçekleştirilen IF Design Ödül Gecesi'ne uluslararası tasarım, medya ve endüstri sektörlerinden yaklaşık olarak 2 bin kişi katıldı."Ürün", "Ambalaj", "İletişim ve Hizmet Tasarımları", "Mimari ve İç Mimari Tasarımlar" kategorilerinin yanı sıra "Profesyonel Konsept Tasarımlar" kategorisinde de ödüller sahiplerini buldu.

Mimarisi ile müze gibi 

Afyon'un Tazlar Köyü'nde tasarlanan 38° 30° Çiftliği, çağdaş mimarisi ve sıradışı formuyla alışılmış endüstri yapılarından ayrışıyor. Böylece mimarisi ile kendini bir çeşit peynir müzesine dönüştürüyor. Eliptik formu sayesinde hem iç hem dış olarak algılanabilecek bir iç avlu oluşturan, bu avluyu da ziyaretçilerinin ve personelin tüm üretimi 360° gözlemleyebileceği deneysel bir alana dönüştüren 38° 30° Çiftliği'nin iç cephesi ekran niteliğinde kurgulanarak üretim bandının dışarıdan izlenebilmesi sağlanmış.

Bu konularda ilginizi çekebilir