50 milyon dolarlık yatırıma kuaförde ikna oldu

SBK Holding, 1 milyon dolara satın aldığı bukombin.com’a 50 milyon dolar yatırım yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UĞUR YILMAZ BORSA/FİNANS SERVİSİ 

SBK Holding, 1 milyon dolara satın aldığı bukombin.com’a 50 milyon dolar yatırım yapacak. Geçtiğimiz aylarda İngiliz fonu AIM’in Türkiye'ye yatıracağı 600 milyon doları yönetmek için anlaşan SBK Holding, bukombin.com ile ilk hamlesini yaptı. Mali krize giren şirketler satın almasıyla tanınan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bu kez bir internet yatırımına el attı. Sitenin anlaşmalı olduğu yüksek takipçili bir sosyal medya hesabından yapılan bir saç modeli paylaşımı ardından aynı gün içinde aynı kuaföre aynı istekle 17 kişinin geldiğini gören Baran Korkmaz, siteyi satın alıp yatırım yapmaya karar verdi. 

Farklı giyim markalarının ürünlerinin bir araya getirerek ziyaretçilerin kıyafet kombinleri oluşturup satın almasına imkan sağlayan sitenin üzerinden geçen aylık ticaret hacmi 40 milyon TL düzeyinde bulunuyor. Bu rakamı 3 katına çıkardıktan sonra siteyi satmayı planladığını bildiren Korkmaz, “Sitenin Facebook’ta 5 milyon takipçisi var. Instagram’da büyük kitlelerin takip ettiği kişilerle anlaşmalar yapılmış. Ayrıca 14'ü tam istihdam edilen 250'ye yakın blog yazarı ile çalışılıyor. Dolayısıyla sosyal medya aracılığıyla çok ucuza reklam yapabiliyor. Sitede büyük potansiyel görüyoruz" dedi. 

Doğrudan satış yapılmayan bukombin. com’dan giyim markalarının sitesine yapılan yönlendirmeler satışla sonuçlanırsa, site satıştan yüzde 3 ile 10 aralığında komisyon alıyor. 50 milyon dolarlık yatırımı 2 yıla yaymayı planladıklarını kaydeden Korkmaz, yalnızca link verdiği sitelerden reklam geliri elde eden şirkete farklı gelir kapıları açmayı hedefliyor. 

10 otobüs Türkiye’yi dolaşacak 
Şirkette 160 kişinin çalıştığını dile getiren Korkmaz, “İlk olarak Maslak’ta 2 bin 500 metrekarelik bir ofis tuttuk. Sitenin diğer giyim markalarının sitelerine link veren yazılımını geliştirmek için 5 milyon dolar harcayacağız. 40 kişi daha istihdam edeceğiz. Batık bir otobüs şirketinin sıfırı 320 bin euro otobüslerinden 10 tane aldık. Tanesine 100 bin euro ödedik. Bu otobüsler tüm Türkiye’yi dolaşıp müşterilerin kıyafetleri denemesini sağlayacak. Otobüslerde satış yapmayacağız ancak dileyen seçtiği elbiseyi hemen orada sipariş edip, ev adresine yollatabilecek” dedi. 

Instagram paylaşımı belirleyici oldu 
SBK Holding, genellikle fabrikalara, turistik tesislere ve gayrimenkul yatırım yapmasıyla biliniyor. Bukombin. com’a yatırım kararını bir kuaförde verdiğini anlatan Baran Korkmaz, “Markalı bir kuaföre gittim. Takipçisi çok olan bir Instagram kullanıcısına kuaförden önce - kuaförden sonra diyerek fotoğraf paylaşımı yaptırdık ve o kuaförün mekanını işaretledik. Bu paylaşımın ardından aynı gün 17 kişi aynı saç modelini yaptırmak için kuaföre geldi. 100 binden fazla takipçisi olan kişilerle, 250 civarında blogger’la çalışıldığı düşünülünce potansiyeli görüp yatırıma karar verdik” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir