‘ABD başkanları yılda 5-6 kez konuşur diğer mesajları halka sözcüler bildirir’

Bill Clinton’un ABD Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan ve halen Bodrum Maçakızı Otel’in sahibi olan Sahir Erozan, ABD’de başkanların senede 5-6 kez önemli konuşma yaptıklarını, bunun dışındaki mesajları halka sözcülerin ilettiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE

ANKARA - Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Lider Öyle Olmaz Böyle Olur kitabının yazarı Sevinç Engin tarafından verilen ‘Liderlik Teorileri ve Uygulamaları' dersi kapsamında 'İş Dünyasında Başarı Stratejileri ' konulu konferansın konuğu Maçakızı Oteli sahibi Sahir Erozan oldu. Bill Clinton’un ABD Başkanlığı döneminde danışmanlığını yürüten ve halen Bodrum Maçakızı Otel’in sahibi olan Sahir Erozan, öğrencilere dil eğitiminin ve şans faktörünün iş hayatındaki öneminden bahsetti. ABD’deki iş tecrübesini ve çalışma hayatını öğrencilerle paylaşan Sahir Erozan, Clinton’un çok kaliteli yöneticilerle çalıştığı için başkanlığı döneminde başarılı olduğunu söyledi. 

Sahir Erozan, “Lider Öyle Olmaz Böyle Olur” kitabında yer alan röportajında ise Türkiye ve ABD’yi yönetim şekline göre karşılaştırdı. Türkiye’de Amerika’dan farklı olarak, halk liderleriyle daha çok temas içinde olduğunu belirten Erozan, bu durumun bir konuyu yeterince incelemeden halka aktarılmasına yol açtığını bildirdi. ABD’de başkanların senede sadece 5-6 kez önemli konuşma yaptıklarını ve buna da çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Sahir Erozan, bunun dışındaki mesajları sözcüler ve bakanların halka ilettiğini bildirdi. 

Sevinç Engin'in Lider Öyle Olmaz Böyle Olur kitabında; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım Koç gibi isimlerle röportajlar yer alıyor.