ABD'li forklift devi Hyster yatırım atağında

Lojistik üs potansiyeli iştah kabarttı, ABD'li forklift devi Hyster'in yatırımda yeni adresi Türkiye oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

aysel_yucel-034.jpg

Türkiye'de artan liman ve depo yatırımları ve lojistik üs potansiyeli iştah kabarttı, ABD'li Hyster yatırımda rotayı bu pazara çevirdi. TSM Global işbirliğinde liderliğe oynayan şirket, Türkiye'de yeniden yapılanıyor. Bayi sayısı ve istihdam ikiye katlanacak, satış sonrası hizmet ağı genişletilecek. Hyster, işler yolunda giderse uzun vadede bu pazarda fabrika yatırımına da sıcak bakıyor. Hyster Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Başkanı Harry Sands, Türkiye'den bölge ülkelere de hizmet vereceklerini söyledi. 

Dünyanın en geniş ürün gamına sahip forklift, istif makinesi ve liman ekipmanları üreticilerinden biri ABD'li Hyster, yeni bir yapılanma ile Türkiye’deki iş ortağı TSM Global ile başladığı büyüme ve yatırım atağına daha yüksek bir ivme kazandırma kararı aldı. Bu çerçevede TSM Global ve Hyster, başta Hyster kullanıcıları ve potansiyel müşteriler olmak üzere sektörel ve ulusal medyaya daha yakın olmayı amaçlayan bir dizi aktivitelere başlıyorlar. Hyster ve TSM yöneticileri İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek yeni büyüme hedefleri ile yatırım planlarını açıkladı. 

Road show organizasyonu ağustosta başlıyor 

Ağustos ayından itibaren Türkiye’deki kullanıcılara yeni ürün ve modellerin kullanma ve tanıma fırsatı yakalayacakları dev bir Road Show organizasyonu başlatılacak. Road Show organizasyonunu destekleyecek boyutta bir reklam ve tanıtım kampanyası, seminerler zinciri ve ihtisas fuarlarına katılımlar da olacak. Bu sayede Türkiye’deki birçok kullanıcının Hyster’in ürün ve avantajlı özelliklerini daha yakından tanıma fırsatı yakalaması hedefleniyor. Konuşmasına Hyster hakkında bilgilerek vererek başlayan Harry Sands, "Hyster olarak dünyanın farklı ülkelerinde farklı ihtiyaçlara yönelik yük kaldırma, elleçleme ve istifl eme makineleri pazarına eşsiz ürünler sunuyoruz. 750 farklı endüstriyel uygulamaya 140’dan fazla değişik ürün üretip, bunları 130 ‘dan fazla ülkede satışını yapan yüz binlerce faal makineye hizmet götüren dev bir yapı" dedi. 

Türkiye'de limancılık ve depolamaya odaklandı 

Avrupa, Uzakdoğu ve Amerika'da üretim tesisleri olan dünyanın en büyük üreticilerinden biri olduklarını vurgulayan Sands, özellikle depolama ve limancılık sektörlerine yoğunlaştıklarını, Türkiye'nin de bu alanlarda cazip bir pazar olduğunu belirtti. Hyster olarak sadece üretim yaptıklarını ve satış sonrası hizmet verdiklerini belirten Sands, satış içinse TSM Global gibi güçlü markalarla işbirliği yaptıklarını söyledi.

30 yeni bayi açılacak istihdam 1000'e çıkacak 

TSM Global CEO'su Taner Sönmezler, Hyster ile yapılacak işbirliği ile hedefl erinin bu markayı Türkiye'de lider yapmak olduğunu vurguladı. Bu kapsamda 30 olan bayi ağlarını bu yıl iki katına çıkaracaklarını ifade eden Sönmezler, "500 olan çalışan sayımız da bu yıl bine çıkacak. 130 ‘dan fazla ülkede, yüzbinlerce aktif makinesı ile hizmet vermekte olan, dünya çapında 12 fabrikası ile endüstriyel bir dev olan Hyster forklift, istif ve liman ekipmanlarının, hem coğrafi konumu hem de büyük yatırımları ile lojistik ve üretim üssü olan ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak yatırımlarını artırıyor. Hyster, 140’dan fazla farklı modelde akülü ve dizel forkliftler, depo içi istif makineleri, konteyner elleçleme makineleri, büyük sanayi forkliftleri ile 1 tondan 52 tona kaldırma kapasitesi sunan alanında dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip markadır. 90 yıllık geçmişe ve güçlü bir kurumsal yapıya sahip, kimyadan endüstriye, otomotivden perakende sektörüne, madencilikten ağır sanayiye, limanlardan büyük lojistik merkezlerine kadar geniş bir sektöre hitap eden Amerikan Hyster, Türkiye ve bölge ülkeleri pazarının potansiyelini daha iyi değerlendirmek ve bölgesel güç oluşturmak adına böyle önemli bir karara imza attı. Hyster'in bu yeni hizmet yatırımı ve gelişim planları ile daha büyük hedefl ere doğru yürüyeceğiz. Hedefimiz bu markayı Türkiye ’de ve bölgede lider yapmak" diye konuştu.