Acıbadem Bursa, 10. yılında yatak kapasitesini artırmaya hazırlanıyor

Acıbadem Sağlık Grubu’nun İstanbul dışındaki ilk hastanesi olan Acıbadem Bursa, mevcudun ihtiyacı karşılamaması nedeniyle yatak kapasitesini artırmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - Acıbadem Bursa Hastanesi Kurucu Direktörü Ali Fuat Güven ve Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener, Acıbadem Bursa’nın 10. kuruluş yılında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geride bıraktıkları 10 yılı Acıbadem ekibi olarak bir başlangıç gibi gördüklerini söyleyen Güven, “Bursa, Türkiye’nin en güzel illerinden biri. Bursa’nın yarattığı değerlere, sağlık alanında değer katmak için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Mevcudun ihtiyacı karşılamaması nedeniyle kapasite artırıcı yatırımları gündemimize aldık. Şu an 156 olan yatak sayısını yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz. Acıbadem Sağlık Grubu, tanı ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra sağlık alanında sosyal sorumluluk projeleriyle de fark yaratıyor. Acıbadem’in yoksul ailelere yönelik olarak başlattığı ‘Umutlar Gerçek Oluyor’ isimli proje kapsamında Türkiye çapında 2 bin 500 aileye ücretsiz tüp bebek tedavisi hizmeti verildi. Grubumuzun bu projesi kapsamında, yalnızca Bursa’da 250 çifte tüp bebek uygulaması yapıldı ve 94 bebeğimiz dünyaya geldi” dedi. 

Robotik cerrahi ‘da Vinci’ ile ameliyatlara başladı

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener, kurum misyonu gereği birçok özellikli hizmet geliştirdiklerini belirterek, “Böbrek ve karaciğer nakillerinin yapıldığı organ nakli merkezimizde 363 böbrek, 187 karaciğer nakli olmak üzere 550 organ nakli gerçekleştirdik. Yine bölge için bir kanser üssü olarak hizmet veren onkoloji merkezimizde 5 bin 300 hastamız tedavi gördü. 75 bin 537 kemoterapi, 176 bin 135 radyoterapi uygulaması yapıldı. 10 yılda 6 bin Acıbademli bebek dünyaya geldi. Ayrıca tüp bebek tedavisi sonrasında onları hasretle anne babalarının kucağına verdiğimiz bebeklerimiz de var. Sayıları bin 700’e ulaştı. Gurur duyduğumuz bir başka konu ise robotik cerrahi. Geçtiğimiz yıl cerrahinin geldiği son nokta olan robotik cerrahi ‘da Vinci’ ile ameliyatlarımızı yapmaya başladık. Bursa ve çevresi için büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk” dedi. Şener, Acıbadem’in Türkiye genelinde 18 bin, Bursa hastanesinde ise 751 kişilik ekiple hizmet verdiğini sözlerine ekledi.