Aksan, yeni ürünü ile ısınmada yüzde 35 tasarruf sağlayacak

Piyasa koşullarının durgunluğunu Ar-Ge’ye odaklanarak fırsata çeviren Aksan, yeni bir ürüne imza attı. Suyla çalışan Hidrokombi’yi üreten firma, ürünü yıl sonuna kadar piyasaya sürecek. Ürün, doğalgazlı kombiye göre yüzde 35 enerji tasarrufu sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ / BURSA 

Aksan, yeni ürünlerle vites yükseltiyor. Bu yıl yoğun Ar-Ge çalışmaları ile 3 yeni ürüne imza attıklarını söyleyen Aksan Group Fabrika Müdürü Ali Kemal Kaboğlu, “Mevcut elektrikli panel radyatör ürünümüze Ür-Ge yaparak, bu ürünü daha tasarruflu hale getirdik. Diğer yeni ürünümüz de suyla çalışan kombi. Bu üründe, kombi hidrojen üretiyor. Bizse hidrojeni yakıyoruz ve doğalgazdan yüzde 35 daha tasarrufl u bir şekilde, elektrikli olarak çalıştırıyoruz. Ürünün patentini aldık. Ayrıca Ar-Ge’sini sürdürdüğümüz bir diğer ürünle de tasarrufu yüzde 70’e çıkaracağız ve gaz üretimi sağlayacağız. Bu ürünü de yıl sonuna kadar piyasaya sunacağız” açıklamasını yaptı. Kaboğlu, maliyeti sıfıra indirecek yeni bir kombi çeşidinin de Ar-Ge çalışmalarını yürüttüklerinin mesajını vererek, “Bu ürün asırlarca kullanılabilecek bir ürün olacak” dedi. 

Tüm bunlarla birlikte yine yıl sonuna kadar İran’da 4,5 dönümlük alanda üretim tesisi kurmayı planladıklarını açıklayan Kaboğlu, tesis için ortak arayışında olduklarını aktardı. 3 milyon dolarlık yatırım bedeliyle şekillenmesi planlanan tesis ile Aksan markasında sıçrama yapacaklarını söyleyen Kaboğlu, bu fabrika ile üretim kapasitesinin 9 kat artacağını belirtti. Kaboğlu, “Aylık 15 bin adet üretim kapasitesiyle yıl sonunda devreye alınacak tesiste üretilen ürünlerle, İran ve Azerbaycan pazarının ihtiyacını karşılayacağız. İran’daki üretimle hedef pazarın ilk etapta yüzde 5’ini, 2016'da ise yüzde 30-35’ini karşılamayı öngörüyoruz” diye konuştu. Kaboğlu, “Farklı bir üretim bandı kurup gazlı kombi imalatına başlayabiliriz. Ayrıca çelik kapı üretimine yönelik de talepler alıyoruz. Pazarın ihtiyacı yüksek olan bir ürün. Bu pazarda da kendimize alan oluşturabiliriz” açıklamasını yaptı. Kaboğlu, İran’ın yüksek kar marjlı bir ülke olduğunu, bu bölgede yine Aksan markasıyla farklı sektörlere yönelik üretim gerçekleştireceklerinin de sinyallerini verdi. 

Yılda 200 bin metre panel radyatör üretiyor 
Geçen yıl yaklaşık 600 bin liralık makine yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Kaboğlu, özellikle yan parça üretiminde kapasite artırdıklarını söyledi. Kaboğlu, “Tek vardiya ile aylık 300 ton çelik sac işleyerek yılda 200 bin metre panel radyatör üretimi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yüzde 30 olan ihracatımızı bu yıl yüzde 50’ye çıkaracağız” dedi. “Sektörde rekabetin yoğun olduğu Çin’e dört yıldır ihracat yapıyoruz” ifadelerini kullanan Kaboğlu, “Ukrayna, Rusya, Polonya, Azerbaycan, Çin gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 36 ülkeye ürün gönderiyoruz” dedi. 

Bu yıl piyasaya durgunluğun hakim olduğunu ifade eden Kaboğlu, “Kar marjı düşük olduğu için yurtiçinde yatırım yapmaya açıkçası pek sıcak bakmıyoruz. Mevcudu korumak şirketimiz için yeterli. Biz yurtdışı tesisimizin devreye girmesiyle sıçrama bekliyoruz. Üretimimizin ağırlığını İran tesisinde planlıyoruz. Bu açıdan umudumuz yüksek” diye konuştu. Önümüzdeki yıl itibariyle ürün imalatının yanı sıra makine üretimine de başlayacaklarının altını çizen Kaboğlu, profesyonel anlamda yurtdışına tesis kurmayı planladıklarını, bu proje doğrultusunda da, ikinci ve üçüncü dünya ülkelerini hedef aldıklarını vurguladı. 

‘Tasarruf’ odaklı ürünlerde çeşitlilik 
Ürünlerine değinen Ali Kemal Kaboğlu, “Mevcut elektrikli panel radyatörümüzü geliştirerek, tasarrufunu artırdık. Ürünlerimizden birinin patentini aldık. Diğerlerinin de başvurusunu yaptık. Bunların yanı sıra ürün gamımızda bulunan düz panel radyatörlerin daha dekoratif çeşitlerini ürettik. Saçlı panel radyatör üretimimizi sürdürüyoruz. Elektrikli termosifon, elektrikli alüminyum radyatör, elektrikli havlupan, katı yakıtlı termosifon, banyo kazanı, ani su ısıtıcısı, havlupan, panel radyatör, elektrikli panel radyatör, elektrikli kombi ve boyler alanında hizmet veriyoruz. Diğer yandan, su arıtma sistemleri üzerine ithalat başlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir