Aktes Isı, premix brülörlü yoğuşmalı kazanın patentini aldı

Geçen yıl Premix markasıyla 400 adet kazan satan firma, bu yıl bin adetlik satış hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS (DÜNYA) - Isıtma cihazları üreten Aktes  Isı, geliştirdiği  ve patentini aldığı Premix brülörlü yoğuşmalı kazanlarla pazarda atılım yapmayı hedefliyor. Geçen yıl Premix markasıyla 400 adet kazan sattıklarını belirten  Aktes Isı Genel Müdürü Saffet Akkuş, bu yıl bin adetlik satış hedeflediklerini kaydetti. Önümüzdeki yıllarda yoğuşmalı kazan kullanımının zorunlu hale geleceğini öngören Akkuş, bu konuda üretime hazır olduklarını söyledi. 

Sivas OSB'de faaliyet gösteren Aktes Isı, kalorifer ve doğalgaz kazanları, yoğuşmalı kazan, kömür kazanı, kat kaloriferi, yakıt tankı, eşanjör ve boyler üretiyor. Firma, 7 bin 500 metrekaresi kapalı, 12 bin metrekare alanda üretim yapıyor.

Yurt genelinde ürünlerinin tercih edilmesini sağlamaya gayret ettiklerini söyleyen Saffet Akkuş, "Yaklaşık 40 bayimiz var. Müteahhitler, satıcı firmalar, TOKİ ve resmi kurumlar müşteri portföyümüzü oluşturuyor. Bu firmalarla ve kurumlarla iletişimimizi ve satışlarımızı artırmak istiyoruz" dedi. Bugün itibarıyla beş ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Akkuş, "Geçen yıl Romanya’yı ihracat pazarlarımıza ekledik. Bu yıl içinde ihracatımızı yüzde 30 artırmayı hedefliyoruz. İhracat yaptığımız ülke sayısını 20’ye çıkarmayı, ciromuzda ihracatın payını da yüzde 50’ye ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bugün itibarıyla üretimin yüzde 10 unu ihraç ediyoruz ve ciromuzdaki payı yüzde 14 dolayında" diye konuştu. İhracata yönelik çalışmalara odaklandıklarını belirten  Akkuş bu yıl yoğuşmalı kazan ve buhar kazanı ile 1 milyon euro'luk ihracat hedeflediklerini vurguladı. 

Yurtdışında ürünlerini Türk cumhuriyetlerindeki bayiler aracılığıyla sattıklarını kaydeden Saffet Akkuş, "Ortadoğu ülkelerine yoğun ihracat yapıyorduk. Bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı bu pazarlara ihracatımızı durdurduk. Önceki yıllarda plazma kesme makinesi almıştık. Yakın zamanda da lazer makinesi alarak bir atılım yaptık. Yeni makineler alarak, üretim kapasitemizi artırmayı amaçlıyoruz. İlerleyen zamanlarda robot teknolojilerini de bünyemize eklemeyi planlıyoruz" dedi. Robot teknolojileriyle kapasiteyi artırmak istediklerini bildiren Akkuş, "Yaptığımız fizibilite çalışmalarına göre, yapacağımız yatırım kapasitemizi üç kat artıracak. Robot teknolojisi ile yalnızca üretim kapasitesini artırmakla kalmayıp, ürün kalitesini de artıracağız" şeklinde konuştu.

"İç eşanjörünü kendimiz üretiyoruz"

Yıllık 4 bin adet üretim kapasitelerinin bulunduğunu belirten Saffet Akkuş, "Özellikle yoğuşmalı kazanlar ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımız tip ve kapasite ile ilgili ürün geliştirme çalışmalarımız devam eediyor. Premix brülörlü yoğuşmalı kaskad tip kazanlarda, Türkiye’ de iç eşanjörünü patentimizle kendimiz üretiyoruz. Yurtdışından ithal edilen bu ürünleri artık  fabrikamızda  üreterek, ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ar-Ge konusunda, soba tipi kat kaloriferleri ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirten Akkuş, yakın zamanda bu konuda da ürünleri pazara sunmak istediklerini iletti. Katı yakıt kazanları, soba tipi kat kaloriferleri ve pelet  yakan kazan üretimine de başlayacaklarını aktaran Akkuş, ürün çeşidi ve ve kalitesini artırmaya odaklandıklarını dile getirdi.