Aktif Bank bankacılık sektörünün Ar-Ge merkezi oldu

Aktif Bank; inovatif ürünleri ve nitelikli Ar-Ge çalışmalarıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Ar-Ge Merkezi” belgesini almaya hak kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

140 kişilik güçlü kadrosuyla, Aktif Bank ve iştiraklerinin yanı sıra sektöre de hizmet veren Aktif Bank Bilgi Teknolojileri ve Operasyon Grubu’nun başvurusunu olumlu değerlendiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 11 Ağustos 2016 tarihinde Aktif Bank’ın Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazandığını açıkladı. 

Son 5 yılda uluslararası organizasyonlarda 97 ödül kazanan Aktif Bank; Perakende Bankacılık, Kurumsal Bankacılık ve Özel Bankacılık alanlarındaki çeşitli hizmetlerin yanı sıra, EKent, N Kolay Ödeme Kuruluşu, Sigortayeri, UPT, PAVO gibi çok sayıda iştiraki için kapsamlı Ar-Ge yatırımları ve projeler gerçekleştiriyor. Banka, Ar-Ge Merkezi belgesini almasıyla birlikte bankacılık sektörüne hizmet edecek inovasyon çalışmalarına daha geniş kaynak ve zaman ayırmayı ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde geliştireceği proje sayısını artırmayı hedefliyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aktif Bank CEO’su Serdar Sümer, “Yeni Nesil Bankacılık olarak adlandırdığımız bankacılık yaklaşımımız doğrultusunda, hem kendi iş yapış biçimimizi hem de sektörün alışkanlıklarını değiştirecek inovasyon projelerine önem veriyoruz. Yapılmış işleri tekrarlamak yerine ihtiyaca en uygun çözümü üretmek ve yeni bir bakış açısıyla müşterilerimizin karşısına çıkmak için gayret ediyoruz. Teknoloji ve inovasyon bu yaklaşımı sürdüren ve yeni fikirlerle besleyen en önemli unsurlar. Bu amaçla 140 kişilik alanında uzman ve deneyimli insan kaynağı ile Bilgi Teknolojileri Grubumuz hem kendi müşterilerimize hem de sektöre yönelik çözümler üretiyor. Çok zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından aldığımız Ar-Ge Merkezi Belgesi bu açıdan bizleri çok mutlu etti. Sektörde bu belgeye sahip iki bankadan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gelişme sonrasında Ar-Ge alanındaki sorumluluğumuzun daha da arttığını hissediyoruz. İhtiyaca doğrudan karşılık veren, müşterilerimize ve ekonomiye katma değer üreten nitelikte ürün ve hizmetler geliştirmeye ve bu alanda yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz. Bu başarıyı elde eden Bilgi Teknolojileri ekibimize ve sürecin yönetiminde bize danışmanlık eden Sistem  Global Danışmanlık  A.Ş.’ ye teşekkür ediyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir